'PLAY-OFF' PER PUJAR A PRIMERA

El Girona supera l'Almeria i es jugarà l'ascens amb l'Elx

Els gols de Samu Saiz i Stuani (1-2) classifiquen el conjunt català per un inapel·lable global d'1-3

jmexposito54519705 graf2476  almeria  16 08 2020   los jugadores del girona cel200816205848

jmexposito54519705 graf2476 almeria 16 08 2020 los jugadores del girona cel200816205848 / Carlos Barba

4
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

El Girona ha superat amb molta solvència la prova a l’estadi Juegos del Mediterráneo i s’ha situat a només dos partits de la Primera Divisió. Els de Francisco s’han colat en l’eliminatòria definitiva, contra l’Elx, que va guanyar el Saragossa per 0-1, gràcies a una nova victòria davant l’Almeria, la segona en quatre dies davant els andalusos, que ha llançat un global inapel·lable de 3-1 i un merescudíssim accés a la final. Un molt bon partit tant en defensa (els gironins amb prou feines van concedir ocasions) com en atac (nou recital del millor trio de la Lliga: Stuani-Samu Saiz-Borja García) va ser suficient per superar el factor camp i deixar fora de combat els d’Almeria.

Que l’Almeria realitzés tres canvis a l’onze per només un el Girona (i a més obligat, per una lesió d’Aday Benítez) ja era un clar símptoma que Francisco va quedar molt més satisfet que José Gomés del resultat i de les sensacions del partit d’anada a Montilivi. I malgrat que l’1-0 no era una garantia absoluta ni de bon tros, sí que era un resultat amb moltes possibilitats de convertir-se en un extraordinari botí en el cas que els visitants batessin una sola vegada Sivera.

Míssil de Samu Saiz

I malgrat que l’Almeria va sortir amb tot, el Girona va començar el partit amb una barreja de tranquil·litat i ambició que va donar ben aviat fruits i va clavar un cop mortal de necessitat als locals. Després d’un avís de Gumbau que Sivera va enviar a córner amb dificultats (m. 3), els de Francisco van treure petroli del córner posterior. Samu Saiz, atent al rebuig de la defensa local, va armar la seva cama dreta i va enviar un míssil que es va colar a la porteria blanc-i-vermella. El 0-1 era or per al Girona perquè l’Almeria necessitava tres dianes i també reaccionar al cop d’un gol que va convertir el partit en un port de categoria especial per als andalusos.

Era obligat per als locals fer un pas endavant. Els primers que ho van intentar amb xuts llunyans van ser Juan Muñoz (m. 12) i Darwin (m. 14), però la millor oportunitat per sentenciar l’eliminatòria la va tenir el Girona. Amb espais, Stuani va donar una gran assistència per a Samu Saiz, que després de driblar el porter va confiar més en una rabona que en la seva cama esquerra per enviar la pilota a les xarxes a porta buida i va perdre l’ocasió de tancar el partit (min. 22).

Del possible 0-2 que hauria deixat el Girona amb els dos peus a l’eliminatòria final es va passar a l’1-1 en una acció on es van associar Darwin Núñez i Lazo, que va batre Riesgo amb un xut molt més col·locat que potent. El partit va reactivar l’Almeria, però el Girona no va perdre el control, tot i que va començar a anar una mica més a remolc del rival. No obstant, qui més a prop va tenir el gol va ser Stuani, però Sivera va treure una mà providencial quan els visitants ja cantaven l’1-2 (m. 42). En el tram final del primer acte, el duel va pujar molt les revolucions i s’intuïa una segona part d’alt voltatge.

Bona gestió

El Girona hauria pogut deixar ben aviat en curtcircuit l’Almeria, però Borja García va perdonar l’1-2 des de l’àrea petita després d’una assistència mil·limètrica de Samu Saiz. El cop de cap del madrileny no va ser dolent, però la gran parada de Sivera va ser espectacular (min. 49).

Els de Francisco van saber mantenir l’Almeria lluny de l’àrea de Riesgo perquè van fer bé dues coses fonamentals: la pressió i la conservació. Per als locals, el rellotge va començar a volar i el seu tècnic va recórrer a Appiah i a Fran Villalba. José Gomes, no obstant, no va aconseguir capgirar el partit i cada minut que passava es feia més evident que el Girona tenia la situació sota control absolut.

I per rematar la feina es va associar, com en l’anada, el trio meravella: Borja García, Samu Saiz i Cristhian Stuani. Una nova jugada de fantasia i de tiralínies l’1-2 (gol 31 de l’uruguaià) i va desarmar ja per complet l’Almeria, que necessitava tres gols en 12 minuts (n’hi va haver sis de descompte) però  que no va generar ni una sola ocasió clara davant un equip molt ben armat que comença a fer olor de Primera.

Almeria, 1 – Girona, 2

ALMERIA: Sivera (5); Balliu (6), David Costas (5), Maras (5), Iván Martos (5); Vada (5), De la Hoz (5); Corpas (6), Juan Muñoz (5), Lazo (6); i Darwin Núñez (6).

Tècnic: José Gomes (6)

Canvis: Appiah (5) i Fran Villabla (5) per Juan Muñoz i Vada (min. 64); Barbero (-) per Martos (min. 85); Enzo Zidane (-) i Albiar (-) per Corpas i David Costas (min. 91).

GIRONA: Riesgo (7); Ramalho (7), Juanpe (8), Ignasi Miquel (8), Mojica (6); Granell (7), Gumbau (6); Samu Saiz (8), Borja García (8), Jairo (7); i Stuani (8).

Tècnic: Francisco (8)

Canvis: Maffeo (6) per Jairo (min. 66); Valery (6) i Diamanka (5) per Mojica i Gumbau (min. 72); Zeballos (-) i Àlex Gallar (-) per Stuani i Samu Saiz (min. 89).

Gols:

0-1 (m. 4) Samu Saiz recull el rebuig d’un córner des de la frontal i connecta un cop amb la dreta impossible per a Sivera, que arriba a tocar la pilota. 1-1 (min. 26) Lazo sorprèn Riesgo amb un tret col·locat després d’una bona assistència de Darwin Núñez. 1-2 (min. 84) Stuani resol una jugada de tiralínies marca de la casa amb participació de Borja García i assistència letal de Samu Saiz.

Àrbitre: Díaz de Mera (7), del comitè castellanomanxec.

Targetes: Samu Saiz (m. 27), Borja García (min. 33), Vada (min. 33), Jairo (m. 40), Gumbau (m. 43), Ignasi Miquel (m. 57).

Notícies relacionades

Estadio: Jocs del Mediterráneo. Sense públic.

 

Temes:

Girona FC