ALMERIA-GIRONA (DG. 19 H. MOVISTAR)

El Girona, a 90 minuts de la final per l'ascens

Els catalans defensaran a Almeria el valuós 1-0 aconseguit a Montilivi en l'anada

jmexposito54476453 graf1728  girona 13 08 2020   el delantero uruguayo christia200815211028

jmexposito54476453 graf1728 girona 13 08 2020 el delantero uruguayo christia200815211028 / Andreu Dalmau

1
Jordi Danés

El Girona té al seu abast aquest diumenge a l’estadi Juegos del Mediterraneo (19.00 hores) posar els dos peus en l’eliminatòria definitiva d’ascens a Primera Divisió. Per a això haurà de fer bo l’1-0 de dijous en el partit d’anada, on un gol del de sempre, Cristhian Stuani, va doblegar l’Almeria i va posar en avantatge els de Francisco. El tècnic ha convocat els 24 jugadors que té disponibles (només és baixa Brian Oliván, amb un esquinç) i va ser taxatiu a l’hora d’exigir el màxim a cadascun d’ells davant un partit de la transcendència com el d’aquest diumenge. «Qui es relaxi no puja a l’avió».

Els gironins esperen un Almeria molt més ambiciós del que ho va ser dijous a Montilivi, on va acudir amb moltes precaucions (defensa de cinc) i amb prou feines va incomodar Riesgo en 90 minuts. «Nosaltres vam fer molt bé el que havíem de fer per neutralitzar un gran rival, però és evident que avui és un partit nou i totalment diferent. Hem de ser ambiciosos, estar enxufadíssims i ser molt equilibrats amb pilota i sense pilota», va apuntar el tècnic.

Sense tanda de penals

A l’Almeria, el factor camp només li servirà per estalviar-se els penals en el cas que els 90 minuts i la pròrroga finalitzin amb el mateix resultat que l’anada: 1-0. El Girona també és conscient que per accedir a la gran final (davant el Saragossa o l’Elx, amb 0-0 al Martínez Valero) haurà de millorar molt les prestacions de la lliga regular com a visitant: dels 21 resultats que ha collit lluny de Montilivi, més de la meitat (11) no li serveixen, que són les onze derrotes que ha patit.

Francisco també va reconèixer que «no és moment per a les rotacions», deixant entreveure que l’onze d’Almeria s’assemblarà moltíssim al de dijous. «Estic content amb tots els futbolistes, però jugaran els que vegi més ben preparats», va apuntar.

Darwin Núñez, l’amenaça

Si a l’Almeria la gran preocupació serà Stuani, al Girona ho serà l’uruguaià de l’equip rival, Darwin Núñez. «No hi ha dubte que està fent una temporada fantàstica i que ens exigirà moltíssim, però l’Almeria també té altres jugadors molt capacitats ofensivament per fer mal», va apuntar el tècnic del Girona, que també va voler destacar el gran partit que van fer la parella de centrals, Ignasi Miquel Juanpe, i tot l’equip en general a nivell defensiu.