REUNIÓ DE MÒNACO

Cheptegei millora el rècord mundial de Bekele als 5.000 metres

L'atleta ugandès tomba amb 12.35.36 la marca que ostentava Kenenisa Bekele des del 2004

cheptegei

cheptegei

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto

Dues plusmarques universals en dues carreres. I les dues a Mònaco. L’ugandès Joshua Cheptegei viu el seu millor any atlètic en la temporada més peculiar i una història d’amor esportiva amb el petit estat de Mònaco. El 18 de febrer, abans del confinament massiu a Europa per la pandèmia, Cheptegei va aconseguir la millor marca de la història sobre 5 quilòmetres en l’asfalt del principat. Un aperitiu del que passaria sis mesos després, gairebé al mateix lloc i en la mateixa distància però referida en metres. Aquesta vegada a l’estadi Lluís II i en una pista acabada de recautxutar per a l’ocasió: un nou rècord mundial en una distància olímpica, 5.000 metres, fins ahir a la nit 16 anys en poder de la llegenda etíop, Kenenisa Bekele (12.37.35 minuts)

Cheptegei, de 23 anys, aquest divendres va comptar amb un núvol de llebres per anotar 12.35.36, dos segons menys que l’astre etíop, que es mesurarà en la pròxima marató de Londres amb Eliud Kipchoge.

61 segons per volta

L’ugandès va córrer com un metrònom en 61 segons cada volta: 2.31 els primers mil, 5.03 al pas pels 2.000 i va clavar els 7.35 als 3.000.  No va defallir, i va marcar l’últim quilòmetre en 2.30.

Cheptegei va tenir moltes dificultats per viatjar a causa de les restriccions per la pandèmia. La gestió del primer ministre ugandès va facilitar un vol especial per a un grup de cinc atletes del país africà, inclòs l’ara flamant plusmarquista mundial en pista.

Els espanyols

Notícies relacionades

L’espanyol Ouassim Oumaiz va aprofitar una carrera històrica per millorar 18 segons la seva marca personal i anotar una marca (13.13.14) que el situa com el millor estatal sub23 a 5.000 metres.

Tot i que la millor actuació espanyola va correspondre a l’hispà cubà Orlant Ortega que va guanyar els 110 tanques amb 13.11 segons, millor registre mundial de l’any.

Temes:

Atletisme