Girona 1 - Almeria 0

Stuani avança el Girona en l'eliminatòria d'ascens

El conjunt català pren avantatge davant l'Almeria i fa un pas de gegant cap a la final per pujar a Primera

segea54475801 graf1705  girona 13 08 2020   el defensa colombiano del giro200813205807

segea54475801 graf1705 girona 13 08 2020 el defensa colombiano del giro200813205807 / Andreu Dalmau

3
Jordi Danés

Qui té un jugador com Stuani té un tresor. I l’uruguaià, que per fortuna per al Girona és propietat del club de Montilivi, va decantar ahir l’enèsim partit a favor dels blanc-i-vermells amb una delícia de gol que situa els de Francisco molt a prop de l’eliminatòria final per a l’ascens a Primera Divisió. Els gironins van sortir-se amb la seva: guanyar sense encaixar. Però tenen per davant l’assignatura pendent de millorar les seves prestacions com a visitant (16 punts de 63 a la Lliga regular) per rematar diumenge l’Almeria, que aquest dijous amb prou feines va inquietar els locals durant els 90 minuts.

Mentre el Girona va disposar sobre la immaculada gespa de Montilivi un onze amb molta càrrega ofensiva amb la voluntat de decantar l’eliminatòria aprofitant la seva fortalesa com a local, l’Almeria va optar per un dibuix amb cinc defenses en el qual va prioritzar no perdre per multiplicar les seves possibilitats en el duel de tornada al Juegos del Mediterráneo. La millor arrencada dels gironins, no obstant, només es va traduir en córners: quatre en els 15 primers minuts, tot i que en cap les torres blanc-i-vermelles (Juanpe, Ignasi Miquel i especialment Stuani) van aconseguir emergir per sobre de la defensa visitant. A poc a poc, el domini dels locals va decréixer i l’equip de José Gomes, que debutava, va respirar aconseguint només mantenir la pilota una mica més lluny de l’àrea de Sivera.

Primera part fluixa

Ofensivament, la primera part va donar poquíssim de si. Aday (va començar per l’esquerra i va passar a la dreta després de la pausa d’hidratació), Borja García Samu Saiz van trobar pocs espais per associar-se a prop de l’àrea de l’Almeria i tampoc van aconseguir bones situacions per connectar amb Stuani. Els laterals (Mojica i Ramalho) no van arriscar excessivament en les pujades, tot i que el de Barakaldo va estar més actiu en el tram final del primer acte i els pivots (Granell Gumbau) van prioritzar mantenir l’equilibri per evitar que l’Almeria pogués armar-se en qualsevol contraatac.

Sense una sola ocasió clara, ni Sivera ni de bon tros Riesgo van haver d’intervenir una sola vegada, tot i que el Girona va aconseguir tornar a inclinar el camp en els últims minuts previs al descans amb algunes centrades, la majoria des de la dreta, que no van trobar rematador.

Gol 30 d’Stuani

Després d’una ocasió de Lazo i una altra de De la Hoz (min. 46 i 48), qui va acabar colpejant primer va ser el Girona gràcies a una acció de tiralínies on va intervenir el seu meravellós trio: Borja, Samu i Stuani, que va firmar el seu gol número 30. El Girona va replicar amb aquesta contundència el bon inici de l’Almeria després del descans i va posar l’eliminatòria exactament on volia. Sòlid com de costum, l’equip local va desactivar un per un tots els intents de reacció del seu rival, que no va trobar la fórmula per fer mal a Riesgo ni amb els canvis ofensius. Els locals amb prou feines van patir en defensa i el 2-0 sempre va estar més a prop que el possible 1-1.

La fitxa del partit

Girona: Riesgo (7); Ramalho (7), Juanpe (6), Ignasi Miquel (6), Mojica (7); Granell (6), Gumbau (6); Samu Saiz (7), Borja García (7), Aday Benítez (7); i Stuani (8). Tècnic: Francisco (7). Canvis: Jairo (5) per Samu Saiz (min. 79); Valery (s. q.) per Aday (min. 88). Gallar (s. q.) per Borja García (min. 94).

Almeria: Sivera (5); Balliu (7), David Costas (5), Maras (6), Ozornwafor (6), Iván Martos (5); Fran Villalba (5), Callejón (5), De la Hoz (5), Lazo (6) i Darwin Núñez (5). Tècnic: José Gomes (5). Canvis: Vada (5) i Petrovic (5) per Ozornwafor i Callejón (min. 60); Corpas (5) per Fran Villalba (75). Appiah (s. q.) per De la Hoz (min. 87).

Gol: 1-0 (m. 54) Stuani resol amb la dreta una assistència de Samu Saiz després de rebre una preciosa pilota de Borja García. Àrbitre: Iglesias Villanueva (7), del comitè gallec. Targetes: David Costas (min. 51), Petrovic (min. 67), Ignasi Miquel (min. 68), Mojica (min. 89)

Estadi: Montilivi. Sense públic.