INVESTIGACIÓ EN EL FUTBOL MUNDIAL

La FIFA defensa Infantino i assegura que «no té res a amagar»

L'organisme remarca que cooperarà amb la investigació de la justícia suïssa

marcosl52895131 filed   05 july 2019  france  lyon  fifa president gianni in200427134245

marcosl52895131 filed 05 july 2019 france lyon fifa president gianni in200427134245 / Sebastian Gollnow dpa

2
Es llegeix en minuts

El secretari general adjunt de la FIFA, Alasdair Bell, ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa telemàtica que ni l’organització ni el seu president, Gianni Infantino, tenen «res a ocultar» arran de la investigació penal oberta pel fiscal federal extraordinari de Suïssa, Stefan Keller, el 30 de juliol.

Aquesta investigació està relacionada amb una reunió que Gianni Infantino va mantenir amb l’anterior fiscal general, Michael Lauber, i per la qual Stefan Keller creu que pot ser que es cometessin diversos delictes, inclosos abús de poder, violació del secret a què estan obligats els funcionaris públics, assistència a infractors i incitació a aquests actes.

Sense base

Bell ha remarcat aquest dilluns que ni la FIFA ni Infantino «tenen res a amagar» i ha mostrat la seva predisposició per ser «el més transparents possibles i que la veritat surti a la llum», ha apuntat el dirigent. «Vull que quedi clar que no hi ha cap base, basada en fets, per a aquesta investigació penal. No hi ha cap descripció de comportaments delictius de cap tipus, tret que reunir-se amb el fiscal general s’hagi convertit en un delicte a Suïssa», ha dit irònicament.

El secretari general adjunt de la FIFA ha assegurat que Infantino no sap què ha fet malament, ja que les reunions formen part del seu treball. «Estem cent per cent segurs que no hi ha hagut cap comportament delictiu ni hi haurà una condemna penal al president de la FIFA», ha dit Bell.

Alasdair Bell va reconèixer que aquesta investigació penal «ha danyat la FIFA i el president de la FIFA», i es va comprometre a cooperar «al cent per cent amb la investigació» perquè «la veritat surti a la llum i surti ràpid». Segons el mandatari, «no hi ha res, zero, des d’una perspectiva jurídica, que ens condemni», ha indicat.

Denúncies anònimes

Notícies relacionades

El secretari general adjunt de la FIFA ha recordat així mateix que la investigació parteix d’una denúncia anònima. «Si algú obre una investigació penal, hi hauria d’haver un bon motiu per a això i la veritat és que no existeix cap motiu. Hi ha denúncies anònimes. No sabem qui ha fet aquestes denúncies. És la gènesi de la investigació, m’imagino. Les persones que van fer les denúncies potser voldrien veure caure Infantino», ha comentat Bell.

«En aquesta situació, hi veiem un component absurd i s’intenten establir paral·lelismes amb Blatter i no té a veure amb això. Ens agradaria que el fiscal ens digués quin és aquest comportament penal», ha conclòs.

Temes:

FIFA