'PLAY-OFF' D'ASCENS A PRIMERA

El Girona-Almeria, el 13 i 16 d'agost

La disputa aquest dimecres del Deportivo-Fuenlabrada desbloqueja l'eliminatòria dels gironins

lmendiola53982554 03 07 2020 stuani celebra el tanto del triunfo del girona  d200705191917

lmendiola53982554 03 07 2020 stuani celebra el tanto del triunfo del girona d200705191917 / LALIGA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

El Girona ja sap les dates per intentar el retorn a primera divisió. El tret de sortida que resoldrà la gran incògnita de l’estiu (saber si serà el Fuenlabrada o l’Elx serà el sisè classificat i el quart equip que disputarà el ‘play-off’ d’ascens) es donarà aquest dimecres amb la disputa del Deportivo-Fuenlabrada a Riazor.

I després, se celebrarà una fase d’ascens que s’ha posposat de manera repetida. Primer per la paralització de la lliga regular a causa de l’estat d’alarma generat per la Covid-19 i posteriorment pels positius del Fuenlabrada en l’última jornada de lliga regular que va donar pas a un embolic monumental resolt finalment ahir (o això sembla) amb un full de ruta definitiu després d’una infinitat de recursos, al·legacions i comunicats de clubs afectats i no tan afectats.

Factor camp relatiu

El Girona disputarà la seva eliminatòria davant l’Almeria (cinquè contra quart) el 13 d’agost a Montilivi (anada) i tres dies després jugarà a l’estadi Juegos del Mediterráneo (tornada). Si els de Francisco superen aquesta ronda passaran a l’eliminatòria final on hi ha tres possibles rivals: el Saragossa, el Fuenlabrada o l’Elx (si és davant els aragonesos, els blanc-i-vermells tindran el factor camp en contra; si és davant madrilenys o alacantins, la resolució de l’ascens serà a Montilivi; això sí, a porta tancada). Per a l’eliminatòria definitiva, les dates que va donar a conèixer ahir la lliga són el 20 i el 23 d’agost. Curiosament, el partit decisiu per l’última plaça d’ascens a primera divisió corresponent a la temporada 2019/20 es disputarà en una data que molt bé hagués pogut ser la de la primera jornada de la lliga 2020/21.

Notícies relacionades