el 19 i 20 de setembre

La Cursa de la Mercè se celebrarà en dos dies amb 3.000 corredors

Es faran quatre sortides cada jornada amb sèries de 375 participants

Els diners recaptats es destinaran a 'La Marató' de TV-3, dedicada al coronavirus

zentauroepp50122796 cursa merce200527131041

zentauroepp50122796 cursa merce200527131041 / ANGEL GARCIA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cursa de la Mercè, la prova atlètica popular de 10 quilòmetres més clàssica de Barcelona, també s’adaptarà a ‘la nova normalitat’ marcada per la pandèmia del coronavirus: la 42a edició es disputarà amb dos formats inèdits els dies 19 i 20 de setembre, i amb un limitació presencial de 3.000 corredors a la línia de sortida.

Fa mesos que els organitzadors de l’esdeveniment (l’Ajuntament de Barcelona per mitjà de l’Institut Barcelona Esports, en la figura del regidor d’esports, David Escudé, el director tècnic de la carrera, José Luis Blanco, i el responsable de Championchip, Andreu Ballbé, que realitzarà el cronometratge) dissenyen dos formats perquè la prova es disputi tant de manera presencial com virtual.

Aquesta formula farà possible que tots els corredors que ho desitgin puguin participar a la carrera amb totes les mesures de seguretat i prevenció requerides.

El format presencial constarà d’una carrera de 10 quilòmetres que s’hauran de completar fent dues voltes en un circuit inèdit de 5 km, amb sortida a l’avinguda Litoral cantonada carrer de Josep Plà, i arribada a la pistes d’atletisme del Centre Esportiu municipal la Mar Bella.

Per ordre d’inscripció

La modalitat presencial estarà limitada a 3.000 participants (per ordre d’inscripció), ja que l’edició anterior es van superar els 12.000 corredors. Seguint sempre la normativa i les mesures de seguretat, es faran quatre sortides cada dia (a les 8.00, 8.45, 9.30 i 10.30) amb sèries de 375 participants, que sortiran en grups de tres corredors cada cinc segons, guardant així la distància establerta pels protocols sanitaris a la sortida i també a l’arribada.

D’altra banda, el format virtual permetrà a tots els corredors/es participar en l’esdeveniment per un circuit alternatiu no delimitat, i fer-ho fins i tot caminant, amb la distància triada (2 km, 5 km o 10 km).

L’opció virtual es portarà a terme amb una aplicació mòbil que registrarà el recorregut de cada persona mitjançant la geolocalització. Per poder participar en aquesta modalitat, s’haurà de formalitzar la inscripció simbòlica i triar a l’‘app’ una de les tres distàncies proposades (2 km, 5 km o 10 km).

Notícies relacionades

Una vegada realitzat aquest pas, i sense límit horari, tothom podrà fer el seu propi recorregut, sempre complint la distància seleccionada.

Tots els diners recaptats aniran destinats a donar suport a un projecte solidari, aquest any ‘La Marató’ de TV-3, dedicada a la investigació del coronavirus.