jjoo ajornats

Pau Gasol: «Junts guanyarem la medalla d'or davant d'aquesta pandèmia»

20200325 482486 gasolt 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Embotit en una samarreta que recorda la figura llegendària del seu 'germà' Kobe Briant, Pau Gasol ha gravat un missatge d'optimisme  davant els últims esdeveniments que sacsegen el planeta. El basquetbolista barceloní lloa, des del seu refugi californià, la decisió «tan difícil com necessària del Comitè Olímpic Internacional (COI) d'ajornar al 2021 els Jocs Olímpics de Tòquio per l'amenaça del coronavirus, i ha apel·lat a guanyar «junts» la «medalla d'or» en la lluita contra aquesta pandèmia.

«És un moment molt difícil per a tothom, i el món de l'esport assumeix el seu enorme paper. La salut i el benestar han de prevaler sempre per sobre de qualsevol altra consideració», va assenyalar en un vídeo publicat en el seu compte oficial de la xarxa social Twitter.

 En aquest sentit, va agrair al COI la seva determinació a l'hora d'ajornar la cita. «Vull agrair al COI per prendre una decisió tan difícil com necessària, per garantir la seguretat de totes les persones involucrades en la celebració dels Jocs Olímpics a Tòquio», va remarcar.

Una responsabilitat global

Finalment, el de Sant Boi va apel·lar a la unitat per superar aquesta crisi sanitària mundial. «És responsabilitat de tots estar units per fer front a aquesta terrible pandèmia. Junts guanyarem la medalla d'or», va concloure.

Notícies relacionades

Els Jocs de Tòquio semblaven la meta final de la increïble carrera esportiva del gran dels Gasol. Pau fa pràcticament un any que està lesionat, cuidant-se e per poder estar amb la selecció espanyola en aquells dies tan importants d'agost. Ara, amb l'ajornament dels Jocs a l'estiu del 2021, potser s'aproxima l'hora del comiat. El pròxim 6 de juliol compleix 40 anys. Només ell sap quina determinació prendrà. No és l'únic atleta que veia a Tòquio 2020 el tancament perfecte a tants anys de carrera.

Aquest mateix dimarts, el president del COI, Thomas Bach, i el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, van acordar l'ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio al 2021 a causa de la pandèmia mundial pel coronavirus, donant resposta a les nombroses peticions d'esportistes i federacions internacionals que havien demanat prendre aquesta decisió.