Així hauran de modificar els calendaris tots els esports el 2021 pels Jocs

El pròxim any és molt dens en competicions, com els Mundials d'atletisme i natació o els Europeus de bàsquet, sense oblidar l'Eurocopa

segea52920544 tokyo  japan   25 03 2020   a giant olympic rings monument i200325154548

segea52920544 tokyo japan 25 03 2020 a giant olympic rings monument i200325154548 / FRANCK ROBICHON

2
Es llegeix en minuts

Els esports olímpics hauran de posposar o cancel·lar les competicions programades a l’estiu del 2021 per donar cabuda als Jocs Olímpics de Tòquio i evitar el risc d’encadenaments infernals o una sobresaturació esportiva. Així hauran d’actuar les diverses federacions internacionals:

Atletisme

La disciplina considerada com la número u en els Jocs ja ha facilitat la tasca del COI a l’afirmar dilluns un possible ajornament per al 2022 del Mundial que s’havia de celebrar a l’estiu del 2021 a Oregon (EUA). 

Natació

El Campionat Mundial estava programat per fer-se del 16 de juliol a l’1 d’agost del 2021, a Fukuoka, el Japó. La FINA (Federació Internacional de Natació) també està preparada per moure el calendari i ja ha afirmat que estudiarà «la flexibilitat de les dates, si és necessari i d’acord amb el COI». La FINA té un problema afegit, i és que ha posposat l’Europeu que se celebrava aquest mes de maig a Budapest.

Futbol

S’ha de disputar l’Eurocopa, que s’ha anul·lat aquest any a conseqüència del coronavirus. Però el 2020 coincidien igualment encara que en dates diferents, i per tant, no ha de ser cap problema

Judo i gimnàstica

La regla és la mateixa per a aquests dos esports: els campionats mundials se celebren cada any, excepte l’any olímpic. El 2021, els de judo estan programats a Taixkent, l’Uzbekistan, a priori al setembre, i els de gimnàstica artística, a Copenhaguen, del 18 al 24 d’octubre. Per tant, es descarta el risc de coincidir amb la nova quinzena olímpica. 

Bàsquet

Els Europeus figuren en el programa del 2021: al juny, a França i Espanya per a dones, i a l’agost, a quatre països per a homes: Alemanya, Itàlia, Geòrgia i la República Txeca. El problema serà que l’NBA no prestarà els seus jugadors per als Jocs i els Campionats d’Europa. Ja es comença a estudiar la possibilitat de traslladar l’Europeu masculí al 2022 i el femení al 2023.

Handbol

Aquest esport organitza una competició important cada any i els olímpics no en són l’excepció. Normalment, al gener se celebrarà l’Europeu per a homes i al desembre per a dones, i per tant, no hi ha cap problema amb els Jocs.

Voleibol

La Lliga de les Nacions, una competició anual organitzada al juny-juliol, no s’atura durant els anys olímpics. En canvi, els Europeus programats al final de l’estiu, tant per a homes com per a dones, sí que seran un problema.

Ciclisme

Si els Jocs s’organitzen el 2021 en les mateixes setmanes que el 2020, començaran quan finalitzi el Tour de França. Simplement, s’haurà de coordinar el calendari entre París i Tòquio per facilitar el concurs dels ciclistes, com ja s’havia fet aquest any. 

Tennis

El problema serà el mateix que per al 2020. Hi ha un calendari molt dens, amb tornejos cada setmana més o menys, i molt poc marge de maniobra.

Altres esports

Notícies relacionades

Entre les moltes altres disciplines que organitzen el seu Mundial durant l’any postolímpic i que hauran d’adaptar-se, hi ha el rem (a la Xina), el bàdminton (a Espanya), el piragüisme (a Copenhaguen i Bratislava), l’esgrima (al Cairo), l’halterofília (a Lima), la lluita lliure (a Oslo, però a l’octubre), el pentatló modern (a Minsk), el taekwondo (a la Xina) i el tir amb arc (als Estats Units).