la crisi esportiva

Suspès el futbol a Espanya fins que ho decideixi el Govern

LaLiga i la federació acorden no reprendre les competicions fins que no hi hagi un risc de salut

rozas52675113 barcelona  07 03 2020         deportes             messi cel200307210542

rozas52675113 barcelona 07 03 2020 deportes messi cel200307210542 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

La Comissió de Seguiment prevista al vigent Conveni de Coordinació entre la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i LaLiga va acordar aquest dilluns la suspensió de les competicions professionals de futbol fins que les autoritats competents del Govern d’Espanya i de l’Administració General de l’Estat considerin que es poden reprendre i això no suposi cap risc per a la salut.

«Tant la RFEF com LaLiga volen mostrar el seu màxim agraïment públic als que estan dedicant els seus grans esforços per prestar els serveis essencials als espanyols i també desitgem mostrar el nostre més sincer record per a tots els morts i una entranyable abraçada del món del futbol per a totes les famílies que estan perdent éssers estimats», van indicar els dos organismes en un comunicat.

Estat d’alarma

Patronal i Federació han fet públic aquest acord després de la decisió del Govern d’ampliar dues setmanes més, fins a l’11 d’abril, l’estat d’alarma que inicialment l’Executiu va decretar el dia 15 i fins al diumenge 29, davant de la incidència de la pandèmia del coronavirus a Espanya.

Dies abans de la decisió del Govern, LaLiga va decidir ajornar les dues jornades que s’havien de jugar després de la completada el 8 de març (29a i 30a a Primera i 32a i 33a a Segona), després de l’anunci del Reial Madrid d’establir una quarantena pel contagi d’un jugador de la seva plantilla de bàsquet i la possibilitat de positius en altres clubs que després es van confirmar.

També la RFEF va acordar amb els clubs finalistes de la Copa del Rei, la Reial Societat i l’Athletic, l’ajornament de la final, que s’havia de jugar el 18 d’abril a Sevilla, i la suspensió també de tots el partits de futbol i futbol sala masculí i femení no professionals d’àmbit estatal durant dues setmanes.

Futbol no professional

Les mesures tant de LaLiga com de la RFEF que van paralitzar el futbol en principi de manera temporal durant dues setmanes, han hagut d’ampliar-se ara de manera indefinida fins que el Govern adopti altres decisions que permetin la represa sense risc per a la salut.

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha sol·licitat tant el Ministeri de Cultura i Esport, com al Consell Superior d’Esports (CSD), LaLiga i la RFEF «una línia de comunicació fluida» amb tots ells, «perquè el sindicat estigui informat en tot moment de qüestions que poden afectar el col·lectiu de futbolistes».

També ha demanat que es garanteixin els drets laborals del col·lectiu en un Estat de dret. 

Notícies relacionades

Així mateix, la federació ha aprovat la suspensió de totes les competicions no professionals fins que les autoritats considerin que es poden reprendre sense risc. Això afecta en l’àmbit estatal les especialitats de futbol sala i futbol platja, fins que el Govern d’Espanya consideri que es poden reprendre quan això no suposi cap risc per a la salut dels futbolistes, cos tècnic i empleats dels clubs i per al públic assistent. Alhora, s’ha acordat sol·licitar de les federacions territorials que adoptin la mateixa mesura per a les competicions d’àmbit autonòmic.