EL COVID-19

Rubiales: «Volem acabar la temporada, el mur del 30 de juny no és infranquejable»

«La nostra proposta és allargar el calendari el que sigui fins a acabar les competicions, d'acord amb la Lliga», diu el president de la federació

«Seria una injustícia acabar amb la classificació que hi ha actualment o donar per nul·la la temporada o acabar-la com si fos a meitat de curs», afirma

marcosl52825932 graf8251  madrid  17 03 2020   el presidente de la real fede200317191548

marcosl52825932 graf8251 madrid 17 03 2020 el presidente de la real fede200317191548 / RFEF

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García

Després d’acabar la reunió de la UEFA en la qual es va anunciar que l’Eurocopa s’ajornava fins al 2021 ha comparegut Luis Rubiales, el president de la federació espanyola de futbol (FEF). Ha explicat que l’objectiu «és que les competicions han de finalitzar, si és possible abans del 30 de juny.» Però si no fos possible, Rubiales ha volgut ser contundent després de reunir-se, també per via telemàtica, amb els presidents de les federacions territorials. «El 30 de juny no ha de ser un mur infranquejable. No és l’idoni. Però així es garanteix que la competició sigui neta justa, amb igualtat i homogeneïtat.»

Rubiales descarta que la Lliga s’acabi tal com està ara. O que es doni validesa a la classificació de la primera volta. O que es doni per nul·la si l’evolució de la pandèmia no millora. «Seria una injustícia», ha argumentat el president de la federació espanyola de futbol, que creu que «seria una irresponsabilitat tenir la Lliga de l’any que ve amb 22 equips».

I per a això, Rubiales ha indicat que «la nostra proposta és allargar el calendari el que sigui fins a acabar les competicions». Després, el president de la FEF ha explicat que el futbol, tant europeu com espanyol, treballa sota tres escenaris: «Primer és la salut; el segon és l’economia i el tercer són les competicions». En aquest sentit, Rubiales ha revelat que «es prendran mesures complementàries en les dues setmanes prèvies que es reprengui la competició» sobre l’aspecte de la salut.

«Qui necessita un test no és un jugador de futbol. I hi ha algú que pensa a enviar test als futbolistes; això des del nostre punt de vista és denunciable. És una mesura antipatriòtica, des de la federació no hi estem gens d’acord», ha comentat Rubiales entorn del pla de la Lliga de Futbol Professional de fer controls als jugadors professionals.

«Actuem en defensa del rigor esportiu per garantir la netedat de les competicions» (Rubiales)

En el segon punt, l’econòmic, el dirigent ha sigut claríssim. «Fins a l’últim euro que ha promès aquesta federació està garantit», ha dit Rubiales. «Pagarem fins a l’últim euro de totes les coses a les qualss ens hàgim compromès», ha afegit abans d’indicar que «no descarta res» entorn de la data de la final de la Copa del Rei entre l’Athletic i la Reial Societat.

Mentre la Lliga de Futbol Professional (LFP) alerta de pèrdues milionàries per la crisi del coronavirus, la federació recorda que «treballa amb una economia molt forta, i per això podem donar molts més diners als clubs més modestos». En aquest sentit, Rubiales ha explicat: «El problema de la Lliga és que no ha assegurat una quantitat de centenars de milions d’euros per la venda dels drets televisius. Vostè, tenint tots els ous a la mateixa cistella, no ho ha fet. I ens crea un problema a tots perquè nosaltres sí que hem tingut aquesta previsió».

En aquest sentit, Rubiales ha explicat que «el nou format de la Supercopa» ha salvat el futbol modest a causa dels ingressos que va recaptar la federació espanyola de futbol per disputar aquest torneig a l’Aràbia Saudita. «Volem que la competició s’acabi. Actuem en defensa del rigor esportiu i per garantir la netedat de les competicions». 

«La Lliga 19-20 ha d’acabar amb les mateixes regles» (Rubiales)

Notícies relacionades

«Tots busquem el mateix, que un partit històric com aquest tingui la bellesa que es mereix», ha indicat el president de la federació advertint després que «la Lliga 19-20 ha d’acabar amb les mateixes regles. No podem canviar les regles pel coronavirus», ha recalcat Rubiales, indicant que seria «una injustícia tant acabar amb la classificació que hi ha actualment com donar per nul·la la temporada o acabar-la com si fos a meitat de curs».

Rubiales ha dit que «el tema de les eleccions és secundari, és l’últim tema» perquè la federació treballa «que els clubs que estan pendents de nosaltres puguin estar relativament tranquils».