WOLVERHAMPTON - ESPANYOL (4-0)

L'Espanyol es desploma en una mala nit a Anglaterra

L'equip d'Abelardo, que va sortir amb un onze atapeït de suplents a l'Europa League, es va esquerdar després del descans

marcosl52393614 wolverhampton wanderers  portuguese midfielder diogo jota is200220225129

marcosl52393614 wolverhampton wanderers portuguese midfielder diogo jota is200220225129 / GEOFF CADDICK

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Va passar el que havia de passar. Un Espanyol ple de suplents, amb nou canvis a l’onze respecte a la Lliga, es va estavellar a Anglaterra davant un Wolverhampton molt més motivat (4-0). Amb una primera part digna i una segona penosa, l’equip blanc-i-blau va demostrar que la seva plantilla és lluny del nivell necessari per lluitar per l’Europa League. La Lliga, lògicament, està per damunt de tot, però hi ha mil maneres millors d’acomiadar-se d’un torneig al que va costar arribar 12 anys.

Abelardo es lamenta durant el partit / EFE

El camí europeu de l’Espanyol s’acaba als setzens de final. Lluny d’acostar-se al subcampionat del 2007, el conjunt blanc-i-blau va dimitir aviat en el seu retorn. Poc es pot retreure a Abelardo, el tècnic encarregat de protagonitzar l’aventura periquita cap a la permanència. Ara per ara ha complert amb escreix 9 punts de 18 a la Lliga. Europa era una altra història. Estava cantat que l’equip patiria amb els canvis, però s’esperava una imatge més decent en el debut europeu del Pitu. 

Dura bufetada

El tècnic asturià va utilitzar la mateixa fórmula que a la Copa davant la Reial. En l’alineació només van repetir Víctor Sánchez i Wu Lei, que va ser la principal amenaça dels periquitos en el seu pas trist per l’estadi Molineux. Els 1.200 seguidors periquitos que es van desplaçar a la Gran Bretanya per viure de prop el primer gran duel europeu es van emportar una dura bufetada. El 4-0 deixa la tornada del pròxim dijous a Cornellà en un tràmit. 

Iturraspe s’encara amb Jota en el partit davant el Wolverhampton / EFE

No queda més remei que  pensar en el duel de diumenge davant el Valladolid  a Zorrilla i el següent a casa contra l’Atlètic, just després del segon enfrontament amb els anglesos. Abelardo no tindrà gaires dubtes per confeccionar el seu onze. Els jugadors que s’havien de reivindicar aquest dijous, com Naldo, Vargas, Melendo o Ferreyra, van tenir un rendiment decebedor. 

Triplet de Jota

Notícies relacionades

Al quart d’hora ja dominaven els Wolves amb el gol de Jota, el primer del triplet firmat per l’astre portuguès. Adama Traoré es va convertir en un turment per als periquitos que, almenys, van plantar cara en la primera part. Ferreyra, fins i tot, va poder empatar en una clara ocasió salvada per Rui Patricio, que va corregir el seu error previ amb una gran parada (m. 31). 

«Està clar que el més important és la Lliga, però jo volia guanyar. El resultat em sembla excessiu, tot i que no puc vendre motos amb un 4-0» (Abelardo)

De la segona part queda poc per rescatar. Un cop de cap de Wu Lei (m. 48) i res més. A partir d’aquí es va desencadenar el festival del vuitè de la PremierNeves va firmar el segon amb un xut magnífic davant la passivitat de Vargas (m. 52) i Jota va completar el seu homenatge amb dos gols (m. 67 i 81) que van culminar el desastre periquito. Arraconada Europa, toca aixecar-se a la Lliga. 

Wolverhampton, 4; Espanyol, 0

Wolverhampton: Rui Patricio (5); Boly (6), Coady (7), Saiss (6); Doherty (7), Neves (9), Moutinho (7), Jonny (7); Adama Traoré (8), Raúl Jiménez (7), Jota (10). Tècnic: Nuno Espirito Santo (8). Canvis: Dendoncker (6) per Adama Traoré (m. 61); Pedro Neto per Raúl Jimémez (m. 74); Podence (s.q.) per Jota (m. 82).