exemple de superació

Mor la llegenda del golf femení Mickey Wright

L'estrella californiana ha mort als 85 anys després de patir un atac cardíac

FILE - In this  1967 file photo, the gallery follows Mickey Wright’s iron shot from the fairway at the Toronto Golf Club. Hall of Fame golfer Wright, who won 82 LPGA tournaments including 13 majors, died Monday, Feb. 17, 2020, of a heart attack, her attorney said. Wright was 85. (AP Photo, File)

FILE - In this 1967 file photo, the gallery follows Mickey Wright’s iron shot from the fairway at the Toronto Golf Club. Hall of Fame golfer Wright, who won 82 LPGA tournaments including 13 majors, died Monday, Feb. 17, 2020, of a heart attack, her attorney said. Wright was 85. (AP Photo, File) / AP

3
Es llegeix en minuts

El golf es troba de dol després de conèixer-se la mort de la llegendària jugadora nord-americana Mickey Wright, que va morir a l’edat de 85 anys, després de patir un atac cardíac. L’exjugadora californiana va néixer a San Diego, es va convertir en una autèntica llegenda gràcies al seu swing únic per la seva elegància i la seva eficàcia, que li va permetre aconseguir 82 títols, inclosos 13 tornejos ‘mayors’. La seva presència dins de l’esport del golf la va convertir en la figura clau i crucial que va fer possible l’impuls del golf femení dins de l’LPGA. Wright, que residia des del 1974 a la localitat de Stuart (Florida), havia superat un càncer de pit que li va ser detectat el 2007.

La llegendària exjugadora es trobava hospitalitzada a Florida les últimes dues setmanes arran d’una caiguda, va explicar la seva advocada, Sonia Pawluc, l’encarregada de donar a conèixer la seva mort.

Una gran competidora

Wright es va integrar a l’LPGA el 1955 i els 82 triomfs la van fer mereixedora d’entrar a formar part del Saló de la Fama després de col·locar-se al segon lloc de la llista de tots els temps, només superada per Kathy Whitworth, que va guanyar 88 tornejos. Malgrat estar retirada, el 1999, també va rebre l’honor de ser la Golfista del Segle i l’Esportista de l’Any el 1963 i el 1964. A més, el 2009, una enquesta realitzada per la revista especialitzada ’Golf Magazine’ a experts, la va establir com la millor golfista de la història, mentre que els llegendaris campions Ben Hogan i Byron Nelson van coincidir que Wright tenia el millor ‘swing’ que havien vist.

Wright va començar a jugar a golf de manera regular als 11 anys i el 1952, als 17, va guanyar el Campionat Júnior de Dones de l’USGA. El 1954 va conquerir el torneig mundial aficionat. També va començar la carrera universitària a l’estudiar Psicologia durant un any a la prestigiosa Universitat de Stanford, abans d’abandonar els estudis el 1955 i dedicar-se a temps complet a l’esport del golf. Quan explicava la seva trajectòria professional i personal, Wright sempre destacava que la seva millor mestria en Psicologia la va adquirir en els camps de golf.

«Vaig obtenir la meva pròpia versió d’una mestria en Psicologia en estudi i experiència, prova i error, en els camps de golf de tots els Estats Units. La psicologia és una part integral d’un bon golf tant com un ‘swing’ eficient», va expressar Wright a través del Saló de la Fama del Golf Mundial, al qual va arribar el 1976.

Wright va jugar el seu primer torneig professional el 1956, a Jacksonville (Florida), i cinc anys després, el 1961, dominava el Tour de l’LPGA amb almenys 10 tornejos guanyats, anualment, del 1961 al 1964. Uns dels triomfs més importants que va aconseguir van ser els quatre títols del US Open  i quatre més de l’LPGA Championships.

Inconvenients en la seva trajectòria

Els problemes físics que va començar a patir als peus i l’esgotament  la van forçar a haver d’abandonar la competició activa en la temporada 1969, quan encara era l’atracció més gran en el Tour de l’LPGA, que va ajudar de manera permanent a aconseguir que elevés el seu nivell i progressés en tots els aspectes.

Notícies relacionades

«La pressió era enorme», va destacar Whitworth sobre la seva amiga i rival, segons el Saló de la Fama. «Els patrocinadors van arribar a amenaçar de cancel·lar els seus tornejos en cas que no jugués. Conscient que si cancel·laven la resta de nosaltres no podria jugar, Mickey sempre va ser al camp».

Wright va assolir el seu últim títol important quatre anys després d’haver-se retirat, el 1973, després de guanyar el torneig Colgate-Dinah Shore Winner’s Circle, que es va disputar a Ranxo Mirage (Califòrnia).

Temes:

Golf