dos anys malalta

La bulímia provoca la retirada d'una campiona russa de gimnàstica

Aleksandra Soldatova, de 21 anys, amb medalles d'or en Mundials de rítmica, va ser ingressada en un hospital de Moscou després d'un suposat intent de suïcidi

soldatova

soldatova

2
Es llegeix en minuts

La gimnasta russa Aleksandra Soldatova, campiona mundial i europea en rítmica, va anunciar una pausa en la seva carrera professional per combatre la bulímia, després que la premsa informés la setmana passada d’un suposat intent de suïcidi. «Sí, estic enmig d’una pausa en la meva carrera. L’esport professional i la bulímia no es poden compaginar, i menys encara en uns Jocs Olímpics, on es necessita una salut ferro», va dir Soldatova a l’agència Tass.

Soldatova, de 21 anys, va destacar que la bulímia és «una malaltia terrible», però que no es va decidir a confessar el seu problema fins fa dos anys. «Als entrenadors només els ho vaig dir el 2018. Em va portar diversos mesos prendre la decisió d’admetre que realment necessito ajuda», va revelar.

L’ensurt

La gimnasta, que va acaparar les portades de la premsa esportiva la setmana passada, quan va ser ingressada en un hospital moscovita amb un tall a un dels canells, tot i que ella insisteix que va ser accidental, ja va estar sota observació per bulímia en dues ocasions l’any passat després de l’Europeu. Fins i tot va admetre que la lesió que va patir el 2018 i que la va obligar a saltar-se l’Europeu es va deure a la debilitat corporal provocada per la falta d’aliments. «El meu cos era tan fràgil que feia por», va dir.

A més, segons va informar la premsa, la russa va perdre el coneixement el setembre durant una competició a Portugal, io després d’això  Soldatova va ser apartada de l’equip nacional i no va acudir al Mundial a Bakú. «Ara la meva actitud és la següent: curar-me, però sense presses. Però els entrenadors saben que vull tornar i entrenar», va explicar.

La decisió

En un intent de posar fi a l’escàndol que l’envolta, va participar diumenge en una gala-concert a Moscou per primera vegada des de setembre passat, tot i que no va prendre part en el concurs oficial. «La salut ara és el primer. ¿Les opcions de tornar aquesta temporada? Opcions n’hi ha sempre», va dir. L’entrenadora de l’equip rus, Irina Viner-Usmanova, va avançar que Soldatova tornarà «ben aviat» als entrenaments.

Notícies relacionades

Soldatova, que va aconseguir el seu primer or individual el 2018 en uns Mundials en la modalitat de cinta, tot i que abans s’havia penjat diverses medalles d’or per equips, té molt complicat acudir als Jocs Olímpics de Tòquio després de perdre el lloc en favor de Ekaterina Selezneva.

El maig passat s’havia exhibit en la prova de la Copa del Món de gimnàstica rítmica disputada a la ciutat espanyola de Guadalajara, en la qual es va penjar les cinc medalles individuals d’or que estaven en joc. Soldatova, molt popular per les seves fotos a les xarxes socials, ha patit des de fa anys la ferotge competència que hi ha entre les gimnastes russes per entrar a l’equip rus.

Temes:

Bulímia