el repte d'any nou

Luis Enrique s'il·lusiona amb l'Eurocopa després d'un 2019 «pèssim» per a la seva família

«Tots tenim al cap que som favorits, però ho és més França, que va guanyar el Mundial»

zentauroepp51112256 soccer football   spain press conference   spanish football 191127122624

zentauroepp51112256 soccer football spain press conference spanish football 191127122624 / SUSANA VERA

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Luis Enrique «no veu cap» selecció per sobre de l’espanyola per a l’Eurocopa 2020 i anuncia alguns «canvis» a l’equip, perquè no tots els tècnics tenen «la mateixa prioritat a l’hora d’escollir les característiques dels jugadors». En una entrevista feta pel servei de premsa de la Federació Espanyola de Futbol, el seleccionador mostra els seus bons desitjos per al 2020 després d’un 2019 «pèssim per a mi i la meva família».

Assegut sobre un tamboret, amb una camisa negra, Luis Enrique desbrossa el futur de la selecció en el que considera una segona oportunitat. El parèntesi viscut durant la malaltia mortal de la seva filla i la interinitat de Robert Moreno a la banqueta assaonen les reflexions de l’entrenador.  «Diuen que les segones parts mai van ser bones. Jo espero que aquesta sigui molt bona i que puguem disfrutar de molts èxits esportius». 

El paper dels favorits

«No en veig cap per sobre, sobretot si em fixo en la classificació. Sí que se li ha de donar el paper de favorita a França, que és la que ha guanyat el Mundial, però no és superior a les altres cinc o sis seleccions que jo crec, a més d’alguna que s’hi pugui afegir, i que tenim tots al cap que som les favorites», va afirmar.

El tècnic asturià va avançar que per a l’Eurocopa hi haurà alguns canvis dins de l’equip, que, segons la seva opinió, està «en un període de formació, de creixement i d’intentar generar noves il·lusions», i la «sorpresa d’algun jugador que no hagi vingut últimament o que no hagi vingut mai i que de sobte decidim, per la situació global, que hi pugui ser». Potser es refereix al fet que s’obre una porta per a Ansu Fati, l’última revelació del futbol espanyol des del Barça de Valverde i Messi.

Luis Enrique, el 27 de novembre del 2019, dia que va tornar a ‘la Roja’ / SUSANA VERA (REUTERS)

«Hi haurà canvis, no gaires, però és evident que és el seleccionador qui mira d’inculcar la seva idea»

Luis Enrique Martínez

Seleccionador espanyol

«Hi haurà canvis, no gaires, perquè la gent que havia sigut aquí anteriorment és la meva gent, la gent amb qui jo he col·laborat, i ens regim per uns patrons semblants, però és evident que és el seleccionador qui mira d’inculcar la seva idea, en quins conceptes s’ha d’influir i quins jugadors hem de seleccionar. No tots tenim la mateixa prioritat a l’hora d’escollir les característiques dels jugadors, i en això sí que hi haurà canvis», va dir sense necessitat de pronunciar el nom de Robert Moreno, el seu exajudant i amic.

L’atractiu dels amistosos amb Alemanya i Holanda

Luis Enrique va considerar que els amistosos contra Alemanya i Holanda seran «molt atractius» i aniran «molt bé per veure el nivell competitiu aquell mes d’aquests jugadors». «No només és important que siguis un jugador que vens a la selecció sempre, sinó que arribis en un bon moment a aquest tram final, perquè la competició és molt curta, són quatre setmanes, set partits per als qui tinguin l’oportunitat d’arribar a la final, i és important que els jugadors hi arribin en condicions», va subratllar.

Després del sorteig que va aparellar Espanya amb Suècia, Polònia i el guanyador del ‘play-off’ que jugaran Bòsnia, Irlanda del Nord, Irlanda i Eslovàquia, el seleccionador va parlar de la condició de favorit del seu equip, campió de forma consecutiva a l’Eurocopa de 2008, el Mundial del 2010 i l’Eurocopa 2012.

«No ens amagarem, tampoc descobreixo Amèrica, ens agrada ser una de les favorites fins i tot malgrat que en els últims campionats no hàgim fet res o hàgim quedat eliminats molt aviat. Tots ens donen com a favorits, amb la qual cosa acceptem aquest rol, serà complicat, esperem que aquest favoritisme el puguem confirmar amb resultats», va desitjar.

Concentració a Las Rozas

Notícies relacionades

El tècnic va destacar que l’elecció de la Ciudad del Fútbol de Las Rozas (Madrid) com a lloc de concentració de la selecció, que jugarà els tres partits de la fase de grups a Bilbao, «és el millor lloc» per les instal·lacions, la proximitat i els viatges, i va parlar també de les seves ganes i de la seva il·lusió per tornar al càrrec.

«Una de les meves poques habilitats és que poso bastanta il·lusió i ímpetu a tot el que faig, i en aquest cas és una tornada molt desitjada. Diuen que les segones parts mai van ser bones. Jo espero que aquesta sigui molt bona i que puguem disfrutar de molts èxits esportius. Tinc moltes ganes que aparegui el 2020, perquè el 2019 ha sigut un any pèssim per a mi i la meva família i espero que el 2020 sigui molt millor», va afegir després d’haver estat fora del càrrec des del març fins al novembre per la malaltia i la mort de la seva filla.