13 d’ag 2020

Anar al contingut

EXPRESIDENT MERENGUE

Rajoy: «El futur del Reial Madrid passa perquè Messi se'n vagi a jugar a Austràlia»

L'expresident del Govern ha contestat així a la pregunta sobre si l'èxit blanc passa per la incorporació del jugador francès Kylian Mbappé

EFE

Rajoy: «El futur del Reial Madrid passa perquè Messi se'n vagi a jugar a Austràlia»

 L’afició per l’esport de l’expresident del Govern Mariano Rajoy és àmpliament coneguda i es posa de manifest en el seu llibre de memòries, que surt a la venda aquest dimarts, i en l’entrevista que avui ha mantingut amb Efe. 

Rajoy parla del seu equip, el Reial Madrid, i quan se li pregunta si el futur blanc passa per la incorporació del jugador francès Kylian Mbappé respon: «El futur del Reial Madrid passa perquè Messi vagi a jugar Austràlia».

I és que mai ha defugit Rajoy una pregunta sobre assumptes esportius, fins i tot en èpoques de saberuts debats i profundes preocupacions durant la seva etapa al Govern. En el llibre que recull aquestes experiències, ‘Una España mejor’ (Plaza & Janés), Mariano Rajoy parla de la seva relació amb l’esport i assegura que sempre li ha resultat «molt còmoda i relaxada».

«M’agraden tots els esports –escriu Rajoy–, com m’agrada llegir el ‘Marca’, per més que aquest fet sembli irritar extraordinàriament algunes persones, que deuen ser molt restrictives en les seves lectures». 

Crítiques per seguir ‘la Roja’ 

A més de glossar les virtuts dels esportistes, el seu afany de superació i sacrifici, l’excap de l’Executiu repassa algunes ocasions en què esport i política s’han barrejat al llarg dels seus anys de govern. Recorda les crítiques que va rebre per volar a Polònia per assistir a l’estrena de la selecció espanyola de futbol a l’Eurocopa després de comparèixer davant la premsa per informar dels ajuts de la UE per sanejar la banca espanyola.

«Jo sabia que generaria crítiques i vaig valorar quedar-me a la Moncloa i veure el futbol des de casa, que resultava molt més descansat», i explica al seu llibre que finalment va decidir anar-hi perquè així s’havia compromès amb el primer ministre polonès, Donald Tusk.

I és que aquella Eurocopa va coincidir amb els moments més durs de la situació econòmica, quan Espanya estava a boca de tots els governs i mitjans europeus per les seves dificultats financeres. Rajoy recorda els «comentaris desafortunats» d’aquells dies i en cita un «que va arribar d’Holanda». Quan la selecció taronja va caure eliminada per Espanya, algú va dir que Espanya podia jugar molt bé a futbol, però Holanda era capaç de controlar millor els seus comptes.