SEGUEIX LA TENSIÓ

Robert Moreno: «Si jo no hagués seguit, Luis Enrique no seria el seleccionador»

«Va dir coses molt lletges de mi que no soc», va explicar el preparador barceloní en un acte sense preguntes

El deposat tècnic diu que encara desconeix els motius que han fet que l'asturià l'acusi de «deslleial»

robert-moreno-rueda-prensa / periodico

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Al capítol que quedava per desvelar-se del serial sobre l’enrevessada tornada de Luis Enrique a la selecció espanyola, el deposat Robert Moreno va introduir també la seva versió en un relat que deixa punts foscos, alguns silencis i també retrets per a una transició que podria haver-se fet de forma més amable per part de la Federació que presideix Luis Rubiales. 

«Se m’ha atacat de forma desproporcionada i injusta. Luis Enrique va dir coses molt lletges de mi que crec que no soc. El moment és molt desagradable i no és el que hauria volgut. La gent del futbol sap com ho estic passant de malament», es va lamentar Moreno. En una convocatòria urgent de premsa, a l’hotel Claris de Barcelona, el tècnic es va limitar a llegir un comunicat i va evitar les preguntes.

«Crec que si fem una roda de premsa, acabaria fent retrets i no ho vull fer», va prosseguir el preparador barceloní, que va voler deixar clar que si ell no hagués fet un pas endavant i hagués assumit el càrrec en un moment tan complicat, «Luis Enrique no seria ara seleccionador».

Raons desconegudes

Robert Moreno va relatar la seva trajectòria, sempre al costat de Luis Enrique, i va dir estar-li agraït. «He après moltíssim amb ell, en aquests nou anys. Soc el primer que s’alegra que torni a entrenar i que repeteixi els èxits de l’Eurocopa. També agraeixo als jugadors que en privat m’han donat les gràcies i també la gent de futbol, que no ha parat d’enviar-me missatges. Des que vaig començar a entrenar, ho he fet amb honestedat i estic molt orgullós del meu treball».  

L’exseleccionador va assegurar que, en el dia d’avui, continua sense conèixer les raons per les quals Luis Enrique l’ha vetat. «i després d’escoltar-lo en roda de premsa tampoc em queden clares. Ni crec que les sapiguem en el futur», va dir Moreno, per considerar que sempre s’ha mantingut fidel a l’asturià, un qualificatiu que no va parar de repetir en contraposició al terme deslleial del qual l’acusen.

El preparador barceloní també va revelar que després de la reunió del 19 de juny, en la qual Luis Enrique va presentar la seva renúncia irrevocable, Rubiales el va reunir a ell i el seu ‘staff’ per explicar-li que firmava un contracte fins després de l’Eurocopa i que era el seu projecte. «Fins i tot per a allò li vaig demanar permís», va remarcar Moreno. «Ningú sabia quant duraria aquella situació, però sabíem que si hi havia alguna possibilitat de tornar era si hi érem nosaltres. A mi em va tocar fet el pas endavant i el vaig fer. No se li escapa que si jo no hi hagués sigut, hi hauria un altre seleccionador», va apuntar. 

Reunió prèvia 

Notícies relacionades

Abans de la reunió del 12 de setembre, en la qual Luis Enrique li va dir que no comptava amb ell, Moreno assegura que hi va haver una trobada entre tots dos, en la qual el preparador asturià li va donar la seva benedicció. «Em va dir que havia fet el que havia de fer, que se sentia orgullós». Després, va arribar la concentració de la selecció.  «Després d’això, li vaig demanar jo la reunió, per donar-li el meu recolzament i el meu afecte i per dir-li en persona que si ell volia, jo feia un pas al costat. Va ser quan va dir que ja no comptava amb mi. Amb la resta de l’’staff’, sí. Em vaig quedar en xoc. Vam estar una setmana destrossats, preguntant-me què havia fet perquè no comptés més amb mi. D’allà vam passat a la roda de premsa posterior de Cadis (en el partit davant de Malta) quan ja vaig intuir per les preguntes que em vau fer que ell volia tornar. Van ser dies durs». 

Luis Enrique va acusar Moreno de «deslleial» i va afegir que la seva ex mà dreta volia continuar sent el seleccionador fins a l’Eurocopa 2020Luis Enrique. El tècnic asturià va explicar que no tornarà a comptar més amb Moreno, ja que no «vol ningú d’aquestes característiques» al seu ‘staff’.