RACE TO DUBAI

Jon Rahm conquista el número u europeu amb la seva victòria a Dubai

El golfista, de 25 anys, s'imposa en l'última prova del circuit i es converteix en el segon espanyol a aconseguir-ho després de Seve Ballesteros

lmendiola51064528 dubai  united arab emirates   24 11 2019   jon rahm of spain191124122814

lmendiola51064528 dubai united arab emirates 24 11 2019 jon rahm of spain191124122814 / ALI HAIDER

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Només ha necessitat tres anys com a professional per guanyarl’Ordre del Mèrit Europeu, ara batejada com ‘Race to Dubai’, el títol que reconeix el número u de la temporada. La carrera de Jon Rahm segueix disparada cap al cim, sense que s’entrevegi un sostre pròxim a aquest jugador basc de 25 anys, i el seu triomf aquest diumenge al Jumeirah Golf States de Dubai, l’última prova de la temporada, després d’un apassionant duel amb l’anglès Tommy Fletwood, ho demostra.  

Des de la posició de colíder en què va iniciar la jornada final, Rahm va resistir la pressió del jugador anglès (va acabar un cop per darrere), així com la del seu company de partida, el francès Mike Lorenzo-Vera (va acabar a 2), va competir amb intel·ligència per completar una targeta de 68 cops, 19 sota par, i aconseguir el triomf al DP Tour Championship com ho fan els grans campions: amb un ‘birdie’ a l’últim forat que li va evitar anar al desempat.

«Ha sigut molt dur, molt exigent. És increïble el que he aconseguit», va afirmar Rahmtot just acabar. «Quan he arribat a l’últim forat, he pensat: ‘¿Quantes vegades has somiat guanyar un torneig amb un ‘birdie’ a l’últim forat? Això m’ha animat», va dir.

Tercer del món

Notícies relacionades

Amb la seva victòria, Rahm també es va alçar amb el número u europeu, es col·locarà el tercer del rànquing mundial i així tancarà una campanya memorable. El golfista basc s’embutxacarà tres milions d’euros per la victòria a Dubai, el premi més important en un torneig de golf mundial, i dos milions més pel seu primer lloc en el rànquing europeu.

Només Severiano Ballesteros havia aconseguit aquest títol abans, fins en sis ocasions, l’última el 1991, fa 26 anys. «És increïble pel que representa. El Seve era un ídol per a tots nosaltres i posar el meu nom allà darrere del seu, quan el golf espanyol ha tingut sempre grans noms com Olazábal o Sergio García, un jugador que també pot aconseguir-ho, és al·lucinant», va afirmar Rahm, en qui molts aprecien el carisma, l’atreviment i el talent del desaparegut Seve.

Temes:

Golf Jon Rahm