sense gràcia

Suspès Bernardo Silva per anomenar «conguito» a Mendy

Una broma a Twitter acaba amb un partit de sanció i una multa de 50.000 lliures per conducta racista

aguasch42394193 soccer football   premier league   manchester city vs chelse180304192807

aguasch42394193 soccer football premier league manchester city vs chelse180304192807 / ANDREW YATES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jugador del Manchester City, Bernardo Silva, ha sigut suspès amb un partit de càstig i una multa econòmica per haver comparat el seu company Mendy amb el logo de la marca dels dolços Conguitos.

Silva va publicar un tuit on s’apreciava un muntatge amb dues fotografies: en la de l’esquerra sortia la cara de  Benjamin Mendy, de nen, i a la de la dreta el logo de Conguitos. Silva va afegir la frase de «Guess who?» (endevina qui). La Federació Anglesa ha interpretat que aquesta publicació contempla una conducta racista i per tant s’ha de sancionar el futbolista.

Fotomuntatge del compte de Twitter de Bernardo Silva / TWITTER

Broma cara

Notícies relacionades

L’atacant del City va aclarir que era una broma entre companys i que consideraMendy  com un «germà». A més, el portuguès va esborrar el tuit diversos minuts després i fins i tot Mendy li havia respost a la publicació amb emoticones que simulen gestos de riure. El portuguès es perdrà el pròxim partit de la lliga anglesa davant del Chelsea i fins i tot haurà d’acudir a un seminari contra el racisme.

Guardiola, per la seva banda, va expressar que Silva és una excel·lent persona i que aprecia moltMendy. No obstant, la FA entén que el tuit salta les normes de les directrius de la federació a l’assenyalar jugador per la seva raça, color o religió. Per aquesta raó se l’ha de sancionar.