Drets humans

Mediaset, Atresmedia i Forta s'afegeixen a RTVE i no licitaran per emetre la Supercopa perquè es fa a l'Aràbia Saudita

Renuncien als drets de retransmissió d'un partit que se celebra en un país on no es respecten els drets humans

marcosl50855335 graf7241  las rozas  madrid   11 11 2019   el presidente de 191111175400

marcosl50855335 graf7241 las rozas madrid 11 11 2019 el presidente de 191111175400 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Mediaset, Atresmedia i la FORTA (en la qual s’inclou TV-3) s’haa sumat al’actitud d’RTVE i han decidit no licitar per emetre el partit de la Supercopa d’Espanya de Futbol masculí, que no considera «coherent» que se celebri a l’Aràbia Saudita, «un país on no es respecten els drets humans».

Fonts de la corporació pública han explicat a Efe que han renunciat a licitar pels drets de retransmissió, ateses les denúncies d’incompliment dels drets humans en aquest país.

«RTVE no optarà a la transmissió del partit de la Supercopa. Me n’alegro. El partit es juga a l’Aràbia Saudita, on no es respecten els drets humans i les dones estan oprimides. Una gran decisió d’RTVE», ha escrit a Twitter l’editora d’igualtat de TVE, Alicia Gómez Montano.

Des de la corporació pública han destacat el compromís unànime de les jugadores de la lliga de futbol femení, que «han posat el crit al cel» pel lloc triat per a la celebració de la Supercopa, informa Efe.

No obstant, el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, considera que l’elecció de l’Aràbia Saudita és bona perquè ajudarà l’aperturisme en relació amb la igualtat de gènere i els drets humans en general.

Notícies relacionades

Després que es conegués la decisió de disputar la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita, organismes com Amnistia Internacional van recordar a la RFEF «l’historial de vulneracions de drets humans» que acumula el país àrab i que inclouen «l’ús estès de la pena de mort o de la tortura i altres maltractaments a persones detingudes», així com «la discriminació que pateixen les dones o les restriccions de la llibertat d’expressió».

«No volíem donar l’esquena a la gent de l’Aràbia Saudita i col·laborarem amb el futbol saudita per servir d’eina de canvi social, i se’n beneficiaran homes i dones», va defensar Rubiales, lamentant que «algunes opinions» siguin «creades».