sentència ferma

Vuit anys de presó per traficar amb productes dopants

Exemplar condemna a Alemanya a l'atleta olímpica holandesa Madiea Ghafoor

atleta-holandesa

atleta-holandesa / Michael Sohn (AP)

1
Es llegeix en minuts

L’atleta olímpica holandesa Madiea Ghafoor va ser sentenciada a vuit anys i mig de presó després d’haver sigut detinguda al juny quan circulava amb el seu cotxe amb tauletes d’èxtasi i pastilles de metamfetamina valorades en més de dos milions d’euros, segons informa l’agència alemanya DPA. L’esportista va informar a la policia que les substàncies localitzades al maleter del seu vehicle eren destinades al dopatge, però no que es tractava de productes estupefaents, motiu de l’alta sentència que la condemna a presó.

Notícies relacionades

Ghafoor, de 27 anys, va ser detinguda en un control fronterer a Elten, entre Holanda i Alemanya. Portava al cotxe ni més ni menys que 50 quilograms d’èxtasi, dos quilograms d’amfetamines i 11.950 euros en efectiu. Les drogues i els diners van ser confiscats per la policia alemanya.

El relleu 4x400

L’atleta, que va córrer per Holanda el relleu de 4x400 en els Jocs Olímpics del 2016, es va declarar innocent dels càrrecs al Tribunal del Districte de Kleve (Alemanya) i va dir que pensava que portava materials de dopatge. La Unió Holandesa d’Atletisme va afirmar que estava sorpresa pel cas i investigaria el cas per determinar qui més podria haver estat involucrat en un clar cas de dopatge.