DECISIÓ OFICIAL

El Mundial de clubs es disputarà a la Xina

La FIFA crea un nou torneig on participaran 24 equips entre els mesos de juny i agost del 2021

jcarmengol42376856 fifa president gianni infantino addresses a news conference 180303171838

jcarmengol42376856 fifa president gianni infantino addresses a news conference 180303171838 / ARND WIEGMANN

1
Es llegeix en minuts

El Consell de la FIFA ha decidit aquest dijous a Shangai atorgar a la Xina el primer Mundial de Clubs 2021. El torneig es disputarà entre els mesos de juny i juliol on jugaran24 equips. La competició substitueix a la Copa Confederacions de seleccions internacionals.

En principi, la idea d’Infantino, president de la FIFA, és que juguin vuit equips europeus, tot i que el fet de deixar clubs tan potents com el Barça, el Manchester City o la Juventus entre d’altres sense participar pot fer variar el model de classificació. Ara per ara, la FIFA estableix que els equips de la UEFA que disputaran el Mundial de Clubs són aquells que van guanyar la Champions i l’Europa League entre les edicions del 2018 i 2021. Pot ser que el Barça no disputi el Mundial per no haver guanyat cap Lliga de Campions en els últims any.

No obstant, des de la FIFA no volen que alguns dels clubs més importants d’Europa entrin en el torneig per invitació en lloc de mèrits esportius.

Places del Mundial de Clubs

Notícies relacionades

El Mundial de Clubs atorga vuit places a equips de la UEFA, sis per a la Conmebol (Sud-amèrica), tres per a la Concacaf (Amèrica Central i Amèrica del Nord), tres per a la confederació africana, tres més per a l’asiàtica i una per a Oceania. 

Seran la FIFA i el comitè organitzador xinès els que designaran les seus. El model de participació dels clubs de cada confederació se seleccionarà a través d’una ronda de consultes entre la federació internacional i les Confederacions participants.