04 juny 2020

Anar al contingut

VOLTA CICLISTA A CATALUNYA

Mataró acollirà l'arribada d'una etapa de la Volta 38 anys després

El 1982 va ser l'última vegada que la ciutat va rebre un final d'etapa, tot i que ha sigut punt de sortida en els últims sis anys consecutius

Mataró acollirà l'arribada d'una etapa de la Volta 38 anys després

La ciutat de Mataró acollirà l’arribada d’una etapa de l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, 38 anys després de l’última ocasió, segons van confirmar aquest dimarts els organitzadors.

Després de sis anys consecutius realitzant sortides d’etapa de la Volta, la capital de la comarca del Maresme organitzarà l’arribada de la sisena etapa, que tindrà lloc el 28 de març.

L’any 1982 va ser l’última vegada en la qual es va viure un final d’etapa a Mataró, en una jornada que començava a Ogassa (Girona) i que va tenir com a vencedor Johan van der Velde, en una temporada on l’holandès va finalitzar al podi del Tour de França.

Prèviament també havien aixecat els braços a Mataró ciclistes mítics i clàssics de la Volta com Luis Ocaña (Mollet - Mataró, 1970), Vicente Iturat (Barcelona - Mataró, 1955) i Julián Berrendero (Palamós - Mataró, 1943).

D’aquesta manera, Mataró viurà una arribada de la Volta per cinquè any en la història de la carrera, mentre que ha sigut escenari de deu sortides.

L’edició del centenari de la Volta es disputarà del 23 al 29 de març de l’any 2020, i ja té confirmades de forma oficial les arribades a Mataró, Port Ainé (Lleida) i Vallter 2000 (Girona), la sortida d’una etapa a Ripoll i la presència de Banyoles.

Temes: La Vuelta