MALLORCA-REIAL MADRID (1-0)

El Madrid cau a Mallorca i cedeix el lideratge al Barça

Un matiner gol de Lago Júnior condemna un conjunt blanc inoperant

Zidane fracassa amb el seu revolucionari onze i aconsegueix la primera derrota de lliga

zentauroepp50482078 soccer football   la liga santander   rcd mallorca v real ma191019215103

zentauroepp50482078 soccer football la liga santander rcd mallorca v real ma191019215103 / JAVIER BARBANCHO

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El Reial Madrid arribava aquest dissabte com a líder a l’estadi d’unMallorca en llocs de descens, però va sortir desposseït d’aquell honor i deixant una pobra imatge (1-0). Un matiner gol de Lago Júnior va ser una llosa incapaç d’aixecar per a un conjunt irreconeixible i inoperant, el naufragi del qual en defensa va tenir la mateixa magnitud que el seu embús en atac. El Barça és el nou líder de la Lliga.

Al’allau de baixes (sobre tot Modric, Kroos i Bale), Zidane va respondre revolucionant encara més l’onze. Militão Odriozola van tenir la seva oportunitat i la van desaprofitar, titubejant un i expulsat l’altre. La quarta paternitat de Hazard va fer titularJovic, substituït després d’un partit fantasmal. I malgrat l’estat de gràcia de Valverde, Zidane va experimentar amb Isco al doble pivot al costat de Casemiro. L’andalús no va ser àncora ni motor.

Gol anul·lat al Mallorca

Sí que va conservar la titularitat un Courtois que continua sense salvar punts, tot i que aquesta vegada la seva defensa va ser una fira. Una passada llarga de Febas a Lago Júnior va ser l’inici de l’1-0. Odriozola va reclamar a James una ajuda que mai va arribar i va anar reculant fins a ficar-se a l’àrea. El lateral basc li va donar sortida per dins i el davanter, destre, va trobar el buit al pal llarg (m. 7).

No va aturar Courtois el primer xut entre pals... ni tampoc el segon. Després d’un mal rebuig amb el pit de Militão, Baba va assistir de rebot un Budimir letal, però en fora de joc (m. 14). Deixat fora de combat el Madrid, després d’un xut de Vinícius des de la frontal (que se’n va anar a Menorca), una gran jugada de Lago Júnior va acabar en una passada de la mort que ni Febas ni Budimir van arribar a rematar per centímetres (m. 16).

Expulsat Odriozola

Naufragava el Madrid en defensa i no creava en atac. Isco com a pivot no donava sortida fluida a la pilota, així que malgrat l’artilleria desplegada Reina vivia plàcidament. El conjunt blanc va trobar una arma en Vinícius, però la seva amenaça s’amansia a l’acostar-se a l’àrea. Un xut ras del brasiler que no va trobar porteria i una rematada al travesser de Benzema al sobrebot aviat van ser les úniques ocasions del Madrid en la primera meitat i pràcticament en el partit.

Va esperar Zidane a moure les seves fitxes, potser per no reconèixer els seus errors, i quan ho va fer (Valverde i Rodrygo per Isco i Jovic), Odriozola, que ja en tenia una de groga, va deixar el seu equip amb 10 després d’una entrada temerària. Brahim, que encara no havia debutat, va ser l’última carta de Zidane, i de fet va patir una claríssima agafada que va tornar a retratar el VAR. El penal potser hauria evitat la primera derrota blanca, però no que perdés el liderat.

Classificació:

1. Barça, 19 punts

2. Reial Madrid, 18

Notícies relacionades

3. Granada, 17

4. Atlètic, 16