DECLARACIONS DEL TÈCNIC DEL CITY

Guardiola demana ajuda a la comunitat internacional per a Catalunya

L'entrenador català demana un mediador extern «que obligui els actors a asseure's i parlar»

rpaniagua49860829 manchester city manager pep guardiola looks dejected on the 190914210136

rpaniagua49860829 manchester city manager pep guardiola looks dejected on the 190914210136 / Joe Giddens

1
Es llegeix en minuts
Enric Gil

«La comunitat internacional ens ha d’ajudar a resoldre el conflicte entre Catalunya Espanya i l’única manera de fer-ho és amb un mediador extern que obligui els actors a asseure’s i parlar». Pep Guardiola ha fet aquest divendres una crida política coincidint amb la vaga general convocada al principat i en relació amb la situació que es viu després de la sentència sobre els polítics independentistes. [Seguiu les últimes notícies de Barcelona i Catalunya en directe.]

Davant els mitjans anglesos, el tècnic de Santpedor ha recordat que «avui, al meu país, Catalunya, les persones es troben a Barcelona després de caminar pacíficament des de diferents parts del territori per recolzar els presos i els exiliats. No ho farien si consideressin que la sentència és justa». L’entrenador del Manchester City ja va llegir dilluns el manifest del Tsunami Democràtic per la BBC i l’agència AFP, coincidint amb les primeres mobilitzacions després de conèixer-se la sentència.

«Sempre llegiré manifestos i el que sigui que em demanin si té a veure amb la defensa dels drets humans. Aquí, a Altsasu, a Madrid o als estats àrabs»

Pep Guardiola

Entrenador del Manchester City

Notícies relacionades

Guardiola ha considerat que estaria bé que altres persones públiques de dins i fora de Catalunya, també a Anglaterra, es pronunciessin sobre la situació dels presos i els activistes independentistes i s’ha reafirmat en les seves idees: «Sempre llegiré manifestos i el que sigui que em demanin si té a veure amb la defensa dels drets humans. Aquí, a Altsasu, a Madrid o als estats àrabs. En la defensa dels drets humans sempre em trobaran».

Sobre el canvi de dates del Clàssic

Preguntat sobre el fet que el Clàssic hagi modificat les seves dates, Guardiola ha demanat «que ho preguntin a Tebas, a la federació o al govern, no sé qui ho decideix». «Potser ha passat per què estan preocupats per alguna cosa, ¿no? Tot i que no sé quina raó pot ser», ha afegit.