FASE DE CLASSIFICACIÓ EURO 2021

Espanya goleja en la seva visita la República Txeca (1-5)

L'equip de Jorge Vilda resol amb contundència un partit clau i se situa líder del grup D

lmendiola50307492 prague  czech republic   08 10 2019   alexia putellas of spa191008214507

lmendiola50307492 prague czech republic 08 10 2019 alexia putellas of spa191008214507 / MARTIN DIVISEK

2

El nou cicle iniciat per la selecció espanyola femenina de futbol després del Mundial de França va complir aquest dimarts la seva segona etapa competitiva amb la victòria (1-5) davant del combinat de la República Txeca, camí de l’Eurocopa del 2021 a Anglaterra.

Dos triomfs en un marge de cinc dies són l’herència que recull després del Campionat del Món l’equip espanyol, més vertical després d’aquesta cita estiuenca i molt més deixat anar. En un escenari, això sí, de menor exigència.

La maniobra d’Aitana Bonmatí  en el tercer gol, atrevint-se a joguinejar amb la pilota en l’àrea petita, resumeix en qualsevol cas la superioritat de La Roja a Praga. Llavors el vent bufava ja a favor seu, després del gol en pròpia porteria de Jana Sedlackova (min. 7) i la veloç galopada de Mariona Caldentey (min. 11).

La puntada d’Irene Paredes per al 0-4, en el minut 35, va ser una altra mostra de l’estat de confiança del grup que dirigeix Jorge Vilda. Venien d’imposar-se per 4-0 divendres passat a la Corunya davant del combinat de l’Azerbaidjan i van tornar a expressar-se principalment en atac a la República Txeca.

Al descans estava ja despatxat un dels partits més difícils, sobre el paper, en aquesta fase de classificació.

Moviment de banqueta

En la segona meitat la pluja va deslluir el joc i Vilda va intervenir des de la banqueta: Andrea Pereira va tenir protagonisme al darrere, Ona Batlle va prosseguir el seu rodatge en l’absoluta i Ángela Sosa va intervenir 16 minuts en el seu quart partit com a internacional.

El cinquè gol, no obstant, va tenir el segell d’una de les futbolistes més contrastades. En la seva trobada 75 amb La Roja, Jenni Hermoso va cridar el seu gol número 33. La selecció txeca va fer el seu en el minut 89, per mitjà de Lucie Vonkova.

El definitiu 1-5 va tancar una concentració rodona per a l’equip espanyol, pels 6 punts aconseguits rumb a Anglaterra. Espanya es posa al capdavant del Grup D, que reprendrà al novembre amb la visita a Polònia.

Fitxa tècnica

República Txeca: Barbora Votikova; Eliska Sonntagova, Petra Bertholdova, Simona Necidova, Jana Sedlackova; Kamila Dubcova, Katerina Svitkova, Klara Cahynova (Andrea Jarchovska, min. 86), Tereza Szewieczkova (Michaela Dubcova, min. 74); Lucie Vonkova i Lucie Martinkova (Andrea Stankova, min. 64).

Espanya: Sandra Paños; Marta Corredera (Ona Batlle, min. 56), Irene Paredes, Mapi León (Andrea Pereira, min. 46), Leila Ouahabi; Patri Guijarro, Aitana Bonmatí (Ángela Sosa, min. 74), Alexia Putellas; Mariona Caldentey, Marta Cardona i Jenni Hermoso.

Gols: 0-1, min. 7, Jana Sedlackova (p.p), 0-2, min. 11, Mariona Caldentey; 0-3, min. 23, Aitana Bonmatí; 0-4, min. 35, Irene Paredes; 0-5, min. 79, Jenni Hermoso; 1-5, min. 89, Vonkova.

Àrbitra: Tess Olofsson (SUE). Va amonestar Svitkova (min. 48) i Martinkova (min. 56)

Incidències: Partit corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2021, disputat a l’estadi Bohemians 1905 de Praga.