Primera victòria del fill de Schumacher a la F-2

Mick, de 20 anys, es va imposar a Hongria després d'una carrera en la qual no va cometre cap error

schumacher-junior

schumacher-junior / ANDREJ ISAKOVIC (AFP)

1

L’alemany Mick Schumacher (PREMA Racing), fill del sèptuple campió mundial de Fórmula 1 Michael Schumacher, va començar a trepitjar aquest diumenge les empremtes del mite, a l’aconseguir la seva primera victòria en la F-2 a Hongria, on va guanyar la segona de les dues carreres d’aquest campionat disputades aquest cap de setmana en el circuit d’Hungaroring.

Schumacher va ser el millor en la carrera curta disputada en la pista dels afores de Budapest que va guanyar amb un segon i quatre dècimes d’avantatge sobre el japonès Nobuharu Matsushita (Carlin), l’atac del qual va contenir en les últimes voltes per festejar de la millor manera possible el seu primer podi en la categoria: des de l’esglaó més alt.

Sense errors

El fill del ‘Kàiser’ –els set títols del qual (1994 i 1995, amb Benetton; i entre el 2000 i el 2004, amb Ferrari) i 91 victòries no iguala ningú en la categoria regna del motor– va guanyar una carrera en la qual el brasiler Sergio Sette Camara (DAMS) va ser tercer. Mick, de 20 anys –que el curs passat va guanyar el campionat de Fórmula 3– no va cometre errors, va contenir els atacs de Matsushita i va celebrar la que fins al moment és la seva victòria més important. “És genial”, va explicar, tot just baixar del cotxe. “Ha sigut una gran carrera, però no ha sigut fàcil”, va precisar, immediatament després.

“Vaig haver de gestionar els pneumàtics, que van acabar desgastats; i les últimes voltes no vaig deixar de mirar el retrovisor. Matsushita va pressionar molt, però al final vaig poder guanyar; i n’estic molt content. Mil gràcies a l’equip”, va apuntar el jove Schumacher, el millor resultat del qual fins al moment era el quart lloc que havia aconseguit en el Red Bull Ring de Spielberg (Àustria), a finals de juny.