Copa Amèrica

Messi, una altra vegada al caire de l'abisme amb l'Argentina

L'equip de Scaloni depèn del seu triomf contra Qatar per passar a la segona fase del torneig i torna a dependre del jugador del Barça

messi

messi

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

L’Argentina  de Leo Messi ha caigut tan baix i són tan petites les seves expectatives de moment que esperen un miracle davant de Qatar per passar a la segona fase de la Copa Amèrica, que es disputa al Brasil. Quedar-se fora, ja ho va dir el millor jugador del món, seria un desastre. Després de dos partits en què l’equip no va aparèixer (la derrota inapel·lable davant de Colòmbia i l’empat davant el Paraguai), l’Argentina es juga alguna cosa més que el seu prestigi.

El conjunt que dirigeix el molt qüestionat Lionel Scaloni repeteix en part la història de Rússia 2018 amb Jorge Sampaoli. Dubta tant de les seves potencialitats que, segons el diari ‘La Nación’, tem no estar a l’altura de les circumstàncies. La por del fracàs i la humiliació han calat tan profund que Scaloni analitzaQatar  com si fos el Barça de Messi i Guardiola. “Així de crític, i confús, és el moment. No és que algú cregui que el convidat àrab sigui una síntesi del futbol inoblidable que va regalar aquell equip. En tot cas, el que hi ha és consciència de les mateixes debilitats: si Qatar va pastar una generació de futbolistes joves a l’empara de l’ideari del Barça, aquesta Argentina necessitada i trontollosa no té ni tan sols un estil a què aferrar-se en aquesta hora de temor”.

Els problemes del seleccionat venen de lluny i una altra vegada afloren en un context d’adversitat. És el regne de la improvisació i sempre l’hora de començar de nou des de zero. Scaloni va dirigir el conjunt 12 partits i mai van estar al camp els mateixos 12 jugadors. En va convocar 53 i en va utilitzar 52, dels quals 40 van ser titulars, i entre un partit i un altre va fer 66 canvis. Així, assenyalen els crítics, és impossible armar una base.

Notícies relacionades

Gio Lo Celso, de qui Scaloni esperava molt i ara per ara ha ofert poc, va dir en la prèvia el que tots suposen: l’únic que pot salvar l’Argentina de la vergonya és Messi. “Tenir el Leo de company és un privilegi. Et soluciona tot el que li dones”, va assenyalar el del Betis.

Si l’Argentina queda en tercer lloc del seu grup, el B, llavors passarà el que temen tant: és molt probable que es vegi cara a cara amb el Brasil i que aquí acabi el seu torneig, tret que una altra vegada el seu capità s’il·lumini al capdavant d’un vaixell a la deriva i sempre a punt de naufragar.