Futbol

Grups de la Copa Amèrica 2019: favorits i encreuaments

El torneig sud-americà s'inicia aquest 14 de juny amb el partit entre el Brasil (sense Neymar) i Bolívia

afp 1ha1c5

afp 1ha1c5 / CRIS BOURONCLE (AFP)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova edició de la Copa Amèrica 2019, el torneig de futbol més important de Sud-amèrica i un dels més prestigiosos del món, començarà el 14 de juny.

El campionat que s’iniciarà amb el partit entre l’amfitrió, el Brasil, davant de Bolívia ens fa repassar quines seleccions arriben amb el segell de favorites i quins seran els encreuaments més emocionants.

Grup A: Brasil, Perú, Bolívia i Veneçuela

En el grup A es troben el Brasil, el Perú, Bolívia i Veneçuela. Les cases d’apostes donen com a favorita la ‘canarinha’ per emportar-se el primer lloc, tot i que després de la recent lesió que va patir Neymar i que el va deixar fora de l’equip, res està dit.

El Perú, amb el seu golejador Paolo Guerrero, és un dels països que li pot donar baralla a l’equip de Tité. Els dirigits per Ricardo Gareca han deixat una bona imatge en les dues últimes edicions de la Copa Amèrica.

Però tampoc podem deixar de veure la jove Veneçuela. L’equip de Dudamel, amb el seu joc simple i letal en els contraatacs, ha demostrat ser una pedra a la sabata, al contrari que Bolívia. L’equip altiplànic no només és un dels més febles del grup, també del torneig.

Grup B: Argentina, Paraguai, Colòmbia i Qatar

El grup B és també anomenat el grup de la mort i el conformen l’Argentina, el Paraguai, Colòmbia i Qatar. L’‘albiceleste’, és la favorita, no obstant, ha mostrat un joc que no il·lusiona i, si no fos per Messi, es podria que dir que no tindrien possibilitat.

Colòmbia ve bé amb Queiroz i els jugadors que conformen la selecció estan en un bon nivell. El Paraguai, per la seva part, ha tingut inestabilitat en la direcció tècnica i això podria jugar-li en contra a l’ara equip de Berizzo.

Qatar és tot un misteri. Són els campions de l’Àsia i la Copa Amèrica servirà per determinar si estan al nivell d’un dels continents més poderosos respecte a l’esport rei.

Grup C: Xile, Uruguai, Equador i Japó

El grup C està conformat per Xile, l’Uruguai, l’Equador el Japó. Aquests equips presenten moltes similituds i si no fos per l’Uruguai, que està a un nivell superior del que ha mostrat, no hi hauria clars favorits. Els nipons venen de fer un bon mundial i no s’han guardat res, mentre que els ara dirigits per Reinaldo Rueda volen trobar el rumb que els permeti repetir les grans gestes.

Favorits 

Els favorits per classificar-se en el grup A serien el Brasil el Perú; en el B, l’Argentina Colòmbia, i en el C, l’Uruguai el Japó. Els dos millors tercers també avançaran a quarts de final, i aquests podrien ser el Paraguai l’Equador.

Aquests són els encreuaments previstos per a la fase final de la Copa Amèrica:

Quarts de final

Dijous 27 de juny

1r del grup A - 3r del grup B o C (19). 21.30 hora local (0.30 GMT, 2.30 a Espanya)

Divendres 28 de juny

1r del grup B - 2n del grup C (20). 20.00 hora local (23.00 GMT, 1.00 a Espanya)

2n grup A - 2n del grup B (21). 16.00 hora local (19.00 GMT, 21.00 a Espanya)

Dissabte 29 de juny

1r del grup C - 3r del grup A o B (22). 16.00 hora local (19.00 GMT, 21.00 a Espanya)

Semifinals 

Dimarts 2 de juliol

Guanyador 19 - Guanyador 21. 21.30 hora local (0.30 GMT, 2.30 a Espanya)

Dimecres 3 de juliol

Guanyador 20 - Guanyador 22. 21.30 hora local (0.30 GMT, 2.30 a Espanya)

Tercer i quart lloc

Notícies relacionades

El partit pel tercer i quart lloc de la Copa Amèrica 2019 es disputarà el dissabte 6 de juliol a les 16.00 hora local (19.00 GMT, 21.00 a Espanya)

Final

La final de la Copa Amèrica 2019 es disputarà el diumenge 7 de juliol a les 17.00 hora local (20.00 GMT, 22.00 a Espanya).