òbit a Madrid

El frare blanc-i-vermell, acusat d'abusar de nens, mor als 88 anys

El religiós Manuel Briñas, descobridor de valors de l'Atlètic, va confessar almenys un contacte sexual amb un menor

brilas

brilas / GABRIEL BOUYS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El frare marianista Manuel Briñas, impulsor de l’escola de l’Atlètic de Madrid que va admetre, en una entrevista amb ‘El País’, haver abusat sexualment d’un nen, ha mort aquest dimecres a l’edat de 88 anys a la residència madrilenya de l’ordre on s’allotjava, va confirmar a EFE un portaveu de l’ordre. "Va morir ahir al matí i avui mateix ha sigut l’enterrament", va comentar la mateixa font.

La Companyia de Maria, institució religiosa a la qual pertanyia Manuel Briñas, col·laborador del planter de l’Atlètic de Madrid, va anunciar el 6 de març passat l’"inici del procés d’expulsió" de la congregació després de conèixer-se que diverses víctimes havien acusat el religiós d’abusos sexuals en el Col·legi Marianista Hermanos Amorós.

Avançada edat

La congregació va explicar, però, que "en consideració a l’avançada edat" de Briñas, que tenia 88 anys, i a les seves "condicions físiques i mentals", la institució li garantia "les cures que el seu estat de salut requereix". Briñas va ser acusat de presumptes abusos a menors ocorreguts entre els anys 1973 i 1975 a una escola de Madrid a partir d’una informació publicada el 13 de febrer pel diari ‘El País’ amb el testimoni d’una víctima i en la qual el religiós admetia els actes.

Notícies relacionades

Manuel Briñas va estar vinculat durant molts anys a les categories formatives de futbol de l’Atlètic de Madrid i se li atribueix el descobriment de jugadors com els davanters Fernando Torres o Álvaro Morata.

El club blanc-i-vermell va anunciar el 14 de febrer la rescissió del seu vincle amb el religiós, en un comunicat en el qual va indicar la seva condemna "enèrgica" i la seva "ferma repulsa", així com l’inici d’una investigació interna per "descartar l’existència de qualsevol esdeveniment d’aquest tipus durant els anys que va estar vinculat" a la pedrera del conjunt blanc-i-vermell.