prova singular

Puja els 86 pisos i els 1.576 esglaons de l'Empire State en 10 minuts

El polonès Lobodzinski i la singapuresa Walsham guanyen la carrera vertical al gratacel de Nova York

afp 1gg6sc

afp 1gg6sc / DON EMMERT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El polonès Piotr Lobodzinski va guanyar dimarts la carrera vertical de l’Empire State Building, en què van participar més de 200 persones de més d’una desena de països, que van pujar 86 pisos i 1.576 esglaons de l’històric edifici novaiorquès. Lobodzinski va trigar 10 minuts i 5 segons a creuar la meta, seguit de lluny, a més d’un minut de distància, per Wai Ching Soh, de Malàisia, i Fabio Ruga, d’Itàlia.

Suzie Walsham, de Singapur, va ser la primera dona a pujar l’Empire State en 12 minuts i 18 segons, en el que suposa la seva desena victòria en aquesta carrera, Laura Manning, de Finlàndia, va ser la segona dona i Cindy Harris, dels EUA, que l’any passat va arribar segona, en aquesta ocasió va ser la tercera.

El duel femení

Walshman, de 45 anys, s’enfrontava avui amb Cindy Harris, la número dos del món en carreres de gratacels, després que la ciutadana de Singapur guanyés el 4 de maig una altra competició a Taipei en què havien de pujar 101 pisos.

"L’Empire State Building és l’edifici més icònic del món, així que té sentit que aquesta carrera vertical sigui el desafiament atlètic més icònic del món", va dir Walshman en un comunicat.

Participació espanyola

Notícies relacionades

Entre els guanyadors de la carrera masculina no hi eren alguns dels favorits, com el nord-americà Sproule Love i Ralf Hascher d’Alemanya, que l’any passat van protagonitzar una ajustadíssima carrera en què Love va arribar a la meta amb tan sols un segon d’avantatge.

Van participar en la competició, a més, corredors de Nova Zelanda, Bèlgica, el Regne Unit, la Xina, Espanya, Mèxic i el Canadà en un esdeveniment patrocinat per l’aerolínia turca Turkish Airlines, els colors de la qual, el vermell i el blanc, van il·luminar la torre novaiorquesa, de més de 440 metres d’altura. En els seus més de 40 anys d’història, més de 8.000 atletes han arribat al cim de l’Empire State Building, situat a la Cinquena Avinguda a l’altura del carrer 34 de Manhattan.

Temes:

Nova York