DOS PROJECTES NOUS

Zidane i Simeone, o una complexa reconstrucció

El francès ha de regenerar el Madrid sense marge d'error i l'argentí ha de reinventar un Atlètic que s'ha esgotat

marcosl48124994 real madrid s head manager zinedine zidane waits for the sta190514193507

marcosl48124994 real madrid s head manager zinedine zidane waits for the sta190514193507 / Alvaro Barrientos

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

El Madrid i l’Atlètic tanquen el curs amb una cosa en comú. Els dos equips estan obligats a reconstruir-se després de veure com han tancat la temporada en blanc amb projectes ja esgotats. Zidanese’n va anar perquè va detectar que havia arribat al màxim i ha hagut de tornar de manera imprevista per regenerar l’equip blanc. Simeoneveu esgotada la idea original i ha de reformular-la de manera urgent.

 

Zizou, més secretari tècnic que entrenador

Fa gairebé un any el Madrid va guanyar a Kíev la tretzena Champions i va enterrar, llavors sense saber-ho, el seu cicle hegemònic a Europa. Va guanyar el Liverpool del lesionatSalah(3-1) i va perdre, immediatament,Cristiano.Bale, que ha seguit aquesta temporada, també. I Zidane, que no es veia amb forces per continuar tement-se el pitjor. En una temporada, el club blanc ha devorat dos entrenadors (Lopetegui i Solari), i ha recorregut, de nou, aZizou fins i tot abans del previst. 

Les sortides de Bale i Keylor Navas són els primers signes del canvi, a l’espera d’Hazard i Pogba

Ara ja no exerceix de tècnic que gestiona un grup d’èxit sinó que no pot equivocar-se en el seu nou rol de secretari tècnic. Ja li ha dit a Bale i Keylor Navas, el porter de les tres Champions, que es busquin equip, igual com li passarà, entre d’altres, a Ceballos, Marcos Llorente, potser Kroos i qui sap si fins i tot a Isco. Zidane ha d’encertar en llocs estratègics d’un nou Madrid amb vell capità: Sergio RamosCourtois, que ha deixat rastres inquietants el seu primer any com a guardià del Bernabéu, és el primer pilar, junt ambMilitão, el jove central del Porto.

A l’espera, és clar, que es faci oficial aixòd’Hazard (pagarà 100 milions al Chelsea per un futbolista que queda lliure el 2020) i s’obsessiona a reclutarPogba, malgrat les reticències de Florentino

Inventar un altre cholisme

Té més socis que mai i un estadi espectacular i modern que acollirà la final de la Champions. Però el cholisme, en la seva versió original, ha donat símptomes d’esgotament. GabiGodínJuanfranFilipe Luis, potser Lucas Hernández (va preferir anar-se’n al Bayern de Munic que seguir amb Simeone), i Griezmannque va comunicar al club la seva marxa, retraten la descomposició de l’Atlètic.

Un equip que acabarà segon a la Lliga darrere del Barça de Valverde, però que fa temps que emet senyals d’alarma. El Girona, que acaba de baixar a Segona, el va eliminar de la Copa i la Juventus de Cristiano va saber remuntar el 2-0 inicial per privar-lo del somni de jugar la final a casa seva.

El nucli dur del vell Atlètic s’ha acabat amb la marxa de Godin i amb Griezmann comunicant el seu adeu

 L’Atlètic va anunciar aquest dimarts que ha arribat a la xifra de 128.249 socis, un 5% més que la passada temporada. Mai havia tingut tants aficionats, el doble respecte a quan va arribar Simeone el 2011. Però tot s’acaba. Fins i tot la gran obra del Cholo, capaç de jugar dues finals de Champions amb el Madrid (totes dues perdudes) i d’arrabassar-li una Lliga al Camp Nou al Barça del Tata.

Notícies relacionades

Només Koke, convertit ja en primer capità, queda com a fil conductor d’un equip que s’ha de reinventar perquè les primeres solucions cholistes no han anat bé. 

Diego Costa va demostrar que les segones parts mai solen ser bones i Lemar va acreditar que els diners (va costar 70 milions, el fitxatge més car del club) tampoc donen la felicitat. I Griezmann es va quedar trencant l’ecosistema del vestidor amb salari de megacrac i clàusula terrenal: baixa de 200 milions a 120 euros. Per això, dimarts a la nit va anunciar que se n’anava. Oblak, que va renovar fa poques setmanes, també s’ha deixat una porta oberta. Va firmar un nou contracte amb nova clàusula: va pujar de 100 a 120. Per si de cas. Al Cholo, l’entrenador més ben pagat del món, li exigeixen remeis eficaços.