LA TORNADA DELS QUARTS DE FINAL

El Tottenham i el VAR eliminen Guardiola de la Champions

La tecnologia va anul·lar un gol a Sterling en el temps afegit que hauria donat el pas al City (4-3)

marcosl47799968 soccer football   champions league quarter final second leg 190417232601

marcosl47799968 soccer football champions league quarter final second leg 190417232601 / PHIL NOBLE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Els quarts de final de la Champions es van tancar amb una nit èpica de futbol que va acabar amb un altre fracàs de Pep Guardiola, que no guanya la Champions des del 2011. En un partit volcànic i ple d’emocions, el Tottenham de Maurcio Pochettino va acabar eliminant el Manchester City (4-3) i s’enfrontarà ambl’Ajax a les semifinals. L’equip londinenc també podria amargar la Premier al City. Dissabte visitaràl’Etihad  en plena depressió d’un equip sense sort a Europa. 

Mai abans a la Champions s’havien marcat 4 gols en els primers 11 minuts

No va faltar de res en el duel de Manchester. Després del’1-0 de l’anada s’esperava un desenllaç tens i equilibrat, però ningú podia imaginar la voràgine en què es va convertir un duel que ja forma part de la història de la Champions. Mai abans s’havien marcat quatre gols en els primers 11 minuts. Jamás s’havien celebrat cinc gols en 21. Futbol total. Beneïda bogeria

Errors de Laporte

Un golàs de Sterling (m. 4) va obrir l’intercanvi de cops prolongat pel coreà Son, que va capgirar el marcador després de dues errades de Laporte. L’excentral del’Athletic va fallar primer en un refús (m. 7) i després en la sortida de pilota (10). El talentós Son va culminar de meravella i va dur de corcoll un City que es va tranquil·litzar gràcies al gol de Bernardo Silva, que va recuperar l’empat en un començament trepidant. 

“És cruel, però és així. Ho hem d’acceptar. Si comets errors en aquesta competició et penalitzen” (Guardiola)

Les quatre primeres rematades del xoc van acabar a la xarxa en una muntanya russa d’emocions que va demostrar per què la Champions és la millor competició del món. Sterling va tornar a aparèixer per situar per davant el City i tancar una posada en escena inoblidable amb Kevin de Bruyne, suplent en l’anada, com a protagonista destacat. El centrecampista belga va firmar una actuació excel·lent que no es va veure recompensada pel pas a les semifinals.

Llorente, decisiu

La lesió de Sissoko va obrir les portes a Llorente en una aposta de Pochettino que va acabar resultant decisiva. El City va aclaparar el seu rival després del descans i Agüero va acostar el seu equip a l’èxit (m. 58). Els 'spurs' estaven damunt la lona, però un córner va permetre a Llorente batre Ederson. El VAR va estar a punt d’anul·lar el gol per unes possibles mans, però el va acabar validant.

Notícies relacionades

Amb tot perdut el City es va abocar a la desesperada i Sterling va obrar un miracle (m. 92) similar ald’Iniesta a Stamford Bridge. Guardiola va celebrar la gesta com llavors. Es va precipitar en la seva gran cursa. El gol era il·legal. Agüero estava en fora de joc després que la pilota toqués en Bernardo Silva.

El Tottenham és a les semifinals sense gastar un euro en fitxatges. El City continua sense passar de quarts amb Pep després d’invertir 572 milions en reforços en tres cursos. Alguna cosa falla. 

Manchester City, 4; Tottenham, 3

<strong>Manchester City: </strong> Ederson (5); Walker (5), Laporte (2), Kompany (5), Mendy (5); Gündogan (5), De Bruyne (8), D. Silva (4); B. Silva (6), Agüero (7), Sterling (9). Tècnic: Guardiola (5). Canvis: Fernandinho (5) per David Silva (m. 62); Sané (s.q.) per Mendy (m. 83).