CANVI AL JAPÓ

Lillo deixa el Vissel Kobe d'Iniesta

El tècnic basc demana abandonar la banqueta del conjunt japonès i és substituït per Yoshida

zentauroepp47790885 lillo190417104855

zentauroepp47790885 lillo190417104855 / EITAN ABRAMOVICH

2
Es llegeix en minuts

Juan Manuel Lillo ha demanat rescindir el seu contracte amb el Vissel Kobe japonès, el conjunt liderat per Andrés Iniesta. El tècnic deixa la banqueta després d’un inici de campionat per sota de les expectatives, segons va anunciar aquest dimecres el club en què també juga David Villa.

Lillo, que ocupava la banqueta del Vissel des del setembre passat, serà substituït en el càrrec pel japonès Takayuki Yoshida, exfutbolista i que formava part de l’equip tècnic de l’entrenador basc. El tècnic català Marc Vives en serà un dels ajudants. Yoshida ja havia dirigit el Vissel Kobe just abans de l’arribada de Lillo. 

“De vegades s’han de prendre decisions difícils en la vida. Però per a mi i la meva família, crec que és la millor solució” (Lillo) 

El club i Lillo van acordar la rescissió després del decebedor inici de temporada del Vissel, que després de set jornades es troba en desena posició tot i haver incorporat els exjugadors del Barça Vila i Sergi Samper, que es van afegir a altres futbolistes de renom com Iniesta i Podolski.

El comunicat

En un comunicat, l’entrenador basc va donar les gràcies als jugadors, a l’equip directiu i a l’afició del club de Kobe (a l’oest del Japó) per l’“experiència inoblidable” que va suposar el seu pas per l’entitat. “De vegades s’han de prendre decisions difícils en la vida. Però per a mi i la meva família, crec que és la millor solució. El Vissel Kobe seguirà al meu cor”, va destacar Lillo, que també ha dirigit a clubs com la Reial Societat i l’UD Almeria de la Lliga espanyola, o el Dorados de Sinaloa mexicà i l’Atlético Nacional colombià.

El propietari del Vissel i fundador del gegant del comerç electrònic Rakuten, Hiroshi Mikitani, va emprendre des del 2017 fitxatges estel·lars procedents de lligues estrangeres amb l’objectiu de convertir el club en el “número 1 d’Àsia”, tot i que l’equip ara per ara no ha aconseguit els llocs alts del campionat domèstic.

La capitania

Notícies relacionades

Hores després que es conegués la sortida de Lillo, l’alemany Lukas Podolski va anunciar la seva renúncia com a capità del Vissel Kobe. “Va ser una decisió difícil per a mi”, va dir Podolski, que també es va fer eco de la situació que passa des de les últimes setmanes. “He vingut treballant amb alegria i orgull”, va afegir el futbolista, de 33 anys, que milita en el Vissel Kobe des del 2017 i era capità des de la temporada del 2018.

En el desè lloc

L’etapa de Lillo al Japó va arrencar el setembre del 2018. No ha durat ni un any. A la Lliga actual ha dirigit 10 partits, amb quatre victòries, tres derrotes i tres empats, encadenant, això sí, dues ensopegades consecutives. Ocupa la desena posició del campionat.