polèmica a la vista

Tebas carrega contra el nou projecte de Lliga de Campions

El president de La Lliga considera que una Superlliga europea amb 16 grans equips projectada per al 2021 serà un desastre per als tornejos locals

EPA3672. LISBOA (PORTUGAL), 05/04/2019.- El presidente de LaLiga española, Javier Tebas, atiende a la prensa tras participar, este viernes, en la asamblea general de la Asociación de Ligas Europeas en el Estadio Luz de Lisboa (Portugal). EFE/ Jose Sena Goulao

EPA3672. LISBOA (PORTUGAL), 05/04/2019.- El presidente de LaLiga española, Javier Tebas, atiende a la prensa tras participar, este viernes, en la asamblea general de la Asociación de Ligas Europeas en el Estadio Luz de Lisboa (Portugal). EFE/ Jose Sena Goulao / JOSE SENA GOULAO (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, va demanar unió als seus homòlegs europeus per contrarestar el projecte de nova Lliga de Campions que, segons el seu parer, no generarà els beneficis anunciats i perjudicarà les competicions nacionals. "Aquest projecte és perjudicial per a tots els clubs i no generarà els ingressos que s’imaginen", va indicar Tebas en una entrevista publicada aquest dimarts pel diari francès 'L’Équipe'.

El president de la LFP va considerar "boges i estúpides" les xifres de 800 milions d’euros que asseguren que generarà la nova Lliga de Campions que anuncien alguns grans clubs europeus, a qui va acusar de voler "reduir el valor dels campionats i les copes nacionals". Com a contrapartida, va dir, augmentaran els beneficis d’uns quants clubs i, finalment, només servirà perquè els millors jugadors "en lloc de cinc cotxes de luxe se’n puguin comprar set".

El repartiment

"Els diners s’han de repartir amb moltes lligues, sobretot en països que no tenen mitjans. No es tracta de fer més riques les estrelles de futbol", va comentar. També va acusar la UEFA de no contrarestar el projecte i de "competir amb les lligues nacionals fins al punt d’amenaçar-ne supervivència".

Convençut que la major part dels membres de l’Associació de clubs (ECA) estan en contra de la nova Lliga de Campions, Tebas va assegurar que la manera de contrarestar-la passa per "la unió de lligues". Totes elles, va recalcar, "estan d’acord a no acceptar aquesta solució", però "alguns tenen por d’expressar-ho públicament", i per això ell es va erigir en portaveu per "traduir un sentiment general".

"La UEFA no s’ha de deixar impressionar. En el futbol es mouen molts diners, però no només s’ha de beneficiar els grans clubs i els millors jugadors", va matisar Tebas

El projecte

Notícies relacionades

'Football Leaks' va posar al descobert la tardor passada l’esborrany d’un projecte per a la creació d’una Superlliga de 16 equips, a partir del 2021.Tebass’hi oposa. A aquest nou torneig s’hi presentarien els 11 millors equips d’Europa, que mai podrien descendir, i cinc clubs convidats, que es jugarien poder mantenir-se o no entre els escollits.

Els 11 grans clubs inclosos serien el Reial Madrid, el Barça, el Manchester United, el Juventus, el Chelsea, l’Arsenal, el PSG, el Manchester City,  el Liverpool, el Milan i el Bayern. Les cinc primeres invitacions correspondrien a l’Atlètic, el Borussia Dortmund, l’Olympique de Marsella, l’Inter i la Roma.