president esportiu

Pedro Sánchez: "M'ofèn que Guardiola digui que Espanya és un país autoritari"

"S'haurà de posar un VAR a les tres sigles de la dreta per veure exactament quina és la que més extrema les seves posicions", indica en una entrevista el diari 'Marca'

presidente

presidente / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que l’ofèn que l’exentrenador del Barça Pep Guardiola, actual tècnic del Manchester City, digui que Espanya és un estat autoritari i ha recalcat que "aquest mateix Estat del qual parla li va oferir ser entrenador de 'la Roja' en un moment determinat".

En una entrevista que el diari 'Marca' publica aquest dimarts, Sánchez qüestiona la manifestacions de Guardiola sobre les relacions de l’Estat amb Catalunya que, a més de molestar-lo, l’ofenen, perquè "no és cert res del que diu sobre això". Tampoc li sembla "normal" que la selecció espanyola faci més de 50 anys que no disputi un partit al País Basc ni que tampoc ho faci a Catalunya.

Mundial de futbol

"Hi ha una gran afició als dos llocs al bon futbol i 'la Roja' el practica, així que espero que se solucioni", afirma. Sobre la seva idea que Espanya organitzi un segon Mundial de futbol –conjunt amb el Marroc i Portugal– després del del 1982, ha dit que li agradaria liderar aquest projecte "a partir de la pròxima legislatura".

Sánchez ja va traslladar la proposta al Govern del Marroc i a la Federació Internacional de Futbol (FIFA) i, segons ha explicat, "és una cosa amb què estan treballant les federacions ara mateix". El cap de l’Executiu revela en l’entrevista que s’ha reunit en diverses ocasions amb el president de la federació espanyola, Luis Rubiales, no així amb el de LaLiga, Javier Tebas. "Encara no n’he tingut ocasió", assegura.

Valors esportius

Incideix que, més enllà de l’esport professional, li interessa el planter i remarca que les federacions compleixen un paper fonamental per a la promoció de l’esport i la translació de valors. En aquest sentit, destaca l’avantprojecte de llei de l’esport plantejat pel Govern, que espera que entri en vigor la pròxima legislatura amb l’objectiu de "no polititzar l’esport" i de què tots els esportistes s’hi "reconeguin".

Notícies relacionades

Assumeix "interessos creuats a Espanya" i assegura la seva intenció de garantir un "necessari equilibri" amb aquesta llei que "no només incorpora diversos elements amb diferents sensibilitats, sinó que també advoca per la transparència de les institucions que regeixen l’esport espanyol". "En fi, jo aspiro a tenir bones relacions amb tots dos, amb Rubiales i amb Tebas, sobretot perquè és el meu deure. I que no es polititzi l’esport que, al cap i a la fi, és cosa de tots, perquè és un element que vertebra l’orgull nacional", defensa Sánchez.

Preguntat pel sistema de videoarbitratge, el president del Govern fa broma i diu que "s’haurà posar un VAR a les tres sigles de la dreta per veure exactament quina és la que més extrema les seves posicions".