iniciativa federativa

Rubiales vol Supercopa al gener i la Copa, a partit únic fins a semifinals

El nou model, que s'ha de definir a finals de mes, tindrà un torneig (Supercopa) a l'estranger i equips de Regional (Copa)

rubiales

rubiales

1
Es llegeix en minuts

Luis Rubiales ha exposat aquest dimarts durant la junta directiva de la Federació Espanyola de Futbol que presideix el nou model per a la disputa de la Copa del Rei i de la Supercopa d’Espanya, que varia totalment el format actual de les dues competicions.

La Supercopa d’Espanya ja no es disputarà més durant el mes d’agost, ja que col·lapsava l’inici de la Lliga i complicava les dates en el supòsit que algun dels dos clubs participants estigués classificat per a la Supercopa d’Europa. A partir d’ara la Supercopa espanyola es jugarà en format de 'final four' i fora d’Espanya durant el mes de gener.

Equips de regional

Notícies relacionades

Respecte a la Copa del Rei, el torneig es disputarà a partit únic a casa de l’equip d’inferior categoria fins a les semifinals, que seran a doble enfrontament. Jugaran la competició des de la primera ronda eliminatòria equips de Regional, Tercera Divisió, Segona B, Segona i Primera Divisió. Els escenaris dels partits hauran de complir uns requisits mínims per poder allotjar els partits de la competició, cosa que afecta els clubs modestos amb petits estadis que participin en el torneig. Com a excepció, els equips classificats per disputar la Supercopa d’Espanya el mes de gener s’incorporaran a la Copa del Rei en la ronda eliminatòria de setzens de final.

"Les dues iniciatives suposen una important descàrrega de partits en el calendari de les pròximes temporades i hauran de ser aprovades el pròxim 29 d’abril en l’Assemblea General Extraordinària que se celebrarà a la seu de la Federació", afirma la federació en un comunicat oficial.