Pilota d'Or

La pregunta sexista a la primera guanyadora de la Pilota d'Or de la història: "¿Balles 'twerking'?"

La davantera noruega del Lió Ada Hegerberg es va proclamar vencedora del premi més prestigiós del futbol

El 'dj' Martin Solveig va ser l'autor de la polèmica qüestió, aliena als mèrits esportius i professionals de la jugadora

yleqw4jx1jxquovw / periodico

2
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

Era una nit històrica per al futbol practicat per dones. La prestigiosa Pilota d’Or de la revista ‘France Football’ tenia per primera vegada al cap les millors futbolistes del planeta en un premi que estarà sempre lligat a la davantera noruega Ada Hegerberg. 

La davantera de l’Olympique de Lió es va convertir en la primera dona de la història a guanyar la Pilota d’Or imposant-se a rivals tan dures com la danesa Pernille Harder. I ho va fer per actuacions com les que va destacar la revista. 

No obstant, la seva victòria es va veure tacada, una vegada més, pel masclisme que desprenen les gales futbolístiques. En aquesta ocasió, el ‘dj’ Martin Solveig li preguntava en francès si sabia ballar ‘twerking’, el famós ‘perreo’. "Est-ce que el teu sais twerker?"

La incredulitat i indignació van recórrer les xarxes socials, en què l’èxit de Hegerberg s’havia vist entelat per haver d’aguantar una situació sexista. La seva cara al respondre "no" amb rotunditat i girar-se per marxar de l’escenari ho deia tot. 

El ‘dj’ va tractar de demanar disculpes minuts després, però ho va atribuir a "problemes amb l’anglès", quan la pregunta s’havia fet en francès, i assegurant que tan sols es tractava d’una broma. 

La futbolista es va mantenir al marge de la polèmica i va continuar celebrant el seu triomf com a millor jugadora del món a París. "¡Quina nit!", deia a les seves xarxes socials aquest dimarts. 

Notícies relacionades

Abans, en el seu discurs, va voler enviar un missatge a les nenes perquè segueixin el seu exemple: "Creieu en vosaltres".

Mentrestant, el famós ‘dj’ va provar de netejar la seva imatge amb una fotografia en què explicava de nou que tot es tractava d’una broma i que la mateixa futbolista ho havia entès.