iniciativa francesa

Els campions de França 98 participaran en un partit mixt per la igualtat

El matx tindrà lloc aquest dimecres a Reims amb llegendes del futbol francès i jugadores en actiu

GRAF5857. MADRID, 17/03/2019.- Vista general de la grada del estadio Wanda Metrpolitano, el fútbol femenino vive este domingo el choque entre los dos equipos punteros de la Liga Iberdrola, con el enfrentamiento entre el Atlético de Madrid y el Barcelona, donde se espera batir un nuevo récord europeo de asistencia en un partido entre clubes. En este encuentro el Wanda Metropolitano se postula para arrebatar a San Mamés el récord de asistencia a un partido de fútbol femenino en España, establecido el pasado 30 de enero, con 48.121 espectadores en las gradas del coliseo bilbaíno.- EFE/Kiko Huesca

GRAF5857. MADRID, 17/03/2019.- Vista general de la grada del estadio Wanda Metrpolitano, el fútbol femenino vive este domingo el choque entre los dos equipos punteros de la Liga Iberdrola, con el enfrentamiento entre el Atlético de Madrid y el Barcelona, donde se espera batir un nuevo récord europeo de asistencia en un partido entre clubes. En este encuentro el Wanda Metropolitano se postula para arrebatar a San Mamés el récord de asistencia a un partido de fútbol femenino en España, establecido el pasado 30 de enero, con 48.121 espectadores en las gradas del coliseo bilbaíno.- EFE/Kiko Huesca / Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Diversos membres de la selecció francesa de futbol que es va coronar campiona del món el 1998 participaran aquest dimecres a Reims (nord-est de França) en un partit mixt junt amb jugadores actuals i antigues internacionals de futbol femení. L’Stade Reims, un dels clubs de més tradició del país, organitza el matx en favor de la igualtat en què s’espera que hi participin Laurent BlancChristian Karembeu Robert Pirès, premiats el 1998, junt amb llegendes com ara Luis Fernández i exjugadores internacionals com Marinette Pichon i Brigitte Henriques.

Notícies relacionades

També jugaran les actuals futbolistes de l’Stade Reims, que milita a Segona Divisió. La dona d’Emmanuel MacronBrigitte Macron, farà el servei d’honor d’aquest partit que es jugarà setmanes abans que Reims sigui una de les seus del pròxim Mundial femení, que es disputarà al juny.

Els beneficis d’aquest partit aniran a parar a dues associacions de lluita contra la violència de gènere, va explicar l’Stade Reims en un comunicat. Es tracta de la primera vegada que l’equip de llegendes i famosos que rep el nom de Variétés FC participarà en un partit mixt, van indicar els organitzadors. Es creu que el primer club de futbol femení a França va ser fundat precisament a Reims el 1968.