en un partit entre clubs

Rècord mundial d'espectadors en el futbol femení: 60.739 persones a l'Atlètic-Barça

Les jugadores blaugrana triomfen per 0-2 i es posen a tres punts de les blanc-i-vermelles a la Lliga

zentauroepp47397370 graf5923  madrid  17 03 2019   vista general de la grada del190317152944

zentauroepp47397370 graf5923 madrid 17 03 2019 vista general de la grada del190317152944 / Kiko Huesca

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

L’Atlètic de Madrid el FC Barcelona han fet història aquest diumenge a l’estadi Wanda Metropolitano de la capital d’Espanya, que s’ha vestit amb les seves millors gales per superar tots els rècords fins ara quant a assistència de públic a un partit de futbol oficial i femení entre clubs a tot el món. Ni més ni menys que 60.739 persones han pogut veure en directe la victòria de les blaugrana davant les blanc-i-vermelles per 0-2, un resultat que dona emoció a la part final del campionat de Lliga que hagués pogut deixar sentenciat el conjunt madrileny si guanyava al Barça.

Mai un partit entre clubs de futbol femení ha aconseguit tal xifra d’espectadors. Aquesta assistència només la superen la final del Mundial entre els EUA i la Xina celebrada el 1999 al Rose Bowl de Pasadena on van assistir 90.185 persones i la final olímpica dels Jocs de Londres del 2012 amb 80.203 persones a les grades de l’estadi de Wembley, però els dos casos sempre entre seleccions nacionals. Quant a clubs –una marca que ha quedat polvoritzada aquest diumenge– el millor registre corresponia a la final de la Champions del 2012, a Munic, entre l’Olympique de Lió i el FFC Frankfurt amb 50.212 espectadors.

D’aquesta manera, el mateix estadi que l’1 de juny acollirà la gran final de la Lliga de Campions masculina de la temporada 2018-2019, ha batut la plusmarca de públic també a Espanya, un rècord que ostentava la ciutat de Bilbao, concretament l’estadi de San Mamés en la visita d’aquest any contra l’Atlètic, quan 48.121 espectadors van ocupar les grades del recinte blanc-i-vermell per animar i vibrar amb el partit femení. La següent prova de foc del futbol femení serà el 22 d’abril, Dilluns de Pasqua, a l’estadi blanc-i-blau en el xoc entre l’Espanyol i l’Atlètic, que pot ser decisiu en el campionat.

L’ambient que s’ha viscut al Wanda Metropolitano ha sigut increïble, tal com s’observava en les imatges televisives. Malgrat la gran victòria blaugrana, el públic no es va moure de les grades al finalitzar el partit i va continuar animant les seves jugadores.

Sentència en la segona part

El Barça va sentenciar el partit en la segona part, després d’una primera fase que va acabar sense gols. Asisat Oshoala, als 65 minuts va obrir el marcador al rematar de cap un llançament de cantonada. En el minut 80, malgrat l’esforç local per empatar el partit, Toni Duggan va sentenciar el duel perquè tant ella com les seves companyes tornessin a la capital catalana amb els tres punts al sarró.

"Hem viscut al camp l’ambient que coneixíem de la grada. Ha sigut increïble"

Silvia Meseguer

Jugadora de l’Atlètic

Ara la Lliga queda més oberta tot i que, a diferència de les blaugrana, les jugadores de l’Atlètic, amb tres punts d’avantatge, depenen de si mateixes. "El Barça ha estat millor que nosaltres i per això s’ha emportat els tres punts. Però el més important és que ha sigut un dia inoblidable per a nosaltres amb un rècord per a la història. Nosaltres no estem acostumades a això. Érem al camp amb l’ambient que havíem viscut a la grada com a espectadores. Ha sigut increïble", va assegurar Silvia Meseguer, jugadora de l’Atlètic al finalitzar el partit.

"Que no sigui fruit d’aquest diumenge. Alguna cosa està canviant en aquest país després de l’esforç de molts durant anys"

Vicky Losada

Jugadora del Barça

Notícies relacionades

Superfeliç estava la blaugrana Vicky Losada que festejava, a part de la victòria, el gran ambient que s’havia viscut al Wanda Metropolitano: "Era molt difícil guanyar en un escenari com aquest. Ara som vives a la Lliga per la qual cosa ens toca patir tot el mes que ve sense oblidar tampoc la Champions amb la intenció de classificar-nos per a les semifinals i superar la fase de quarts".

Losada va aprofitar els micròfons de Gol TV per reinvidicar el paper del futbol femení a Espanya: "Que aquesta assistència no sigui només fruit d’aquest diumenge i que els estadis s’omplin cada setmana. El viscut en aquest estadi és el fruit del treball de molta gent i de molts anys. Alguna cosa està canviant al nostre país. Avui l’ambient ha sigut fenomenal més enllà de ser matalasseres i culers".