URGENT

Apareix un cos a l'avioneta en què volava Emiliano Sala

Ara per ara, no s'ha informat si les restes són del futbolista o del pilot que l'acompanyava

avion-fondo

avion-fondo / HO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vídeo submarí de la runa de l’avió privat en què viatjava el futbolista argentí Emiliano Sala mostra un "ocupant visible", ha informat aquest dilluns el Departament d’Investigació d’Accidents Aeris del Regne Unit (AAIB). Les restes de l’avioneta van ser trobades diumenge al fons del canal de la Mànega per una empresa privada contractada per la família de Sala per a la recerca de l’esportista i el pilot David Ibbotson, desapareguts des del passat 21 de gener.

Tots dos viatjaven en el Piper PA-46 Malibú, que es va perdre dels radars quan es desplaçava entre Nantes (França) i Cardiff (Gal·les) avui fa dues setmanes. En un comunicat, AAIB ha indicat aquest dilluns que "tràgicament, en el vídeo és visible un ocupant entre les restes" i ha explicat que ara està "considerant" els següents passos a seguir amb "els familiars del pilot, el passatger i la policia". A més, el departament va avançar que té previst publicar un informe provisional quan es compleixi un mes de l’accident.

La confirmació

Notícies relacionades

L’avió va ser detectat diumenge pel barco ‘FPV Morven’, contractat per la família de Sala, de 28 anys, gràcies a una col·lecta que va tenir centenars de donants. L’oceanògraf David Mearns va ser l’encarregat de confirmar la troballa del Morven i va puntualitzar que el ‘Geo Ocean III’ serà el que s’encarregarà d’iniciar aquest dilluns la investigació de les restes de l’avió.

Emiliano Sala volava en el Piper PA-46 Malibú amb destí a Cardiff (Regne Unit) per incorporar-se al seu nou club després que aquest fes el desemborsament més gran de la seva història al pagar 17 milions de dòlars pel traspàs. El futbolista argentí havia firmat aquest any una gran campanya al Nantes, de la Primera Divisió francesa, en què va marcar 12 gols.