el drama del futbolista

La família de Sala sobrevola el canal de la Mànega a la recerca del futbolista

Les autoritats britàniques van suspendre la recerca la setmana passada al considerar que el jugador i el pilot estaven morts

madre-hermana

madre-hermana / Joe Giddens (AP)

1
Es llegeix en minuts

La família del futbolista argentí del Cardiff City Emiliano Sala, desaparegut fa una setmana, va sobrevolar aquest dilluns el Canal de la Mànega, zona en la qual es va perdre la pista de l’avioneta en la qual viatjava l’esportista el passat 21 de gener. Els familiars i amics de Sala, entre ells la seva mare Mercedes i la seva germana Romina, van viatjar en un avió de l’aerolínia Aurigny, amb base a l’illa de Guernsey, que va confirmar en un comunicat el vol "escènic".

Notícies relacionades

Les autoritats britàniques van cancel·lar dijous passat la recerca de l’aeronau, al·legant que no queda esperança de trobar amb vida el futbolista, de 28 anys, i el pilot David Ibbotson, de 59, que manejava l’avioneta. L’endemà, el Govern argentí es va afegir a les veus d’altres futbolistes del país com Leo Messi o Diego Maradona, que van apressar el Regne Unit a prosseguir amb la recerca. A més, la família de Sala ha recaptat a través de la plataforma de finançament col·lectiu GoFundMe 259.000 lliures (300.000 euros) per seguir amb les tasques de localització de forma privada.

En un comunicat, els parents del futbolista van agrair aquest diumenge l’"excepcional generositat en un drama que va més enllà del futbol". Sala va firmar fa poc menys de dues setmanes pel Cardiff City per 17 milions d’euros, rècord per a l’equip gal·lès. L’avió desaparegut fa una setmana es va enlairar a la ciutat francesa de Nantes i tenia com a destí Cardiff, però la seva pista es va perdre sense deixar rastre al canal de la Mànega.