TRAGÈDIA AÈRIA

El pilot de l'avioneta de Sala no estava habilitat per transportar persones

David Ibbotson, que manejava l'avió, tenia un tipus de llicència que no li permetia portar passatgers

emiliano-sala / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pilot de l’avioneta que va desaparèixer dilluns passat entre Nantes i Cardiff, a bord de la qual anava el futbolista argentí Emiliano Sala, no estava autoritzat per transportar passatgers, segons apunta 'The Times'. Nascut a Crowle, al nord d’Anglaterra, el pilot David Ibbotson, de 59 anys, tenia un certificat de pilotatge privat, segons indica el diari britànic, citant el registre de l’Autoritat Federal d’Aviació (FAA). Però amb aquest tipus de llicència no podia portar passatgers que paguessin, afegeix el diari, que assenyala que una llicència per fer-ho requereix més hores de vol i entrenament.

Dijous a la nit la policia de l’illa de Guernsey va anunciar el final de la investigació de l’avió on anava Sala, considerant "mínimes" les possibilitats de trobar viu el futbolista i el seu pilot. La família i els amics del futbolista van implorar als responsables del rescat que reconsideressin aquesta decisió.

Notícies relacionades

"Sisplau, no aturi la recerca, entenem [la complexitat de la tasca], però no aturi la recerca", va dir Romina Sala, la germana de l’atacant, als mitjans britànics a Cardiff. "En el fons sé que Emiliano segueix viu", va afegir. El pare del jugador, Horacio Sala, va fer una crida similar des de l’Argentina: “L’únic que dic –va dir als reporters– és que continuïn buscant, no ha pogut desaparèixer així".

Per la seva banda, elFC Nantesi els seus partidaris van fer també una petició d’auxili "per a la represa de la investigació sobre la desaparició d’Emiliano Sala i el pilot de l’avió". Divendres al matí ja tenien prop de 40.000 firmes. Quan el seu avió va desaparèixer, Sala es dirigia al club Cardiff City de la Premier League, on acabava de firmar el seu contracte després de diversos anys al Nantes.