EL PARTIT DE L'RCDE STADIUM

L'Espanyol i el Betis empaten en el primer assalt

Un gol de Sanabria quan faltaven 10 minuts per al final va evitar el triomf blanc-i-blau

rpaniagua46689581 espanyol s brazilian forward leo baptistao  l  vies with bet190124200141

rpaniagua46689581 espanyol s brazilian forward leo baptistao l vies with bet190124200141 / PAU BARRENA

3

L’Espanyol  no va poder complir el doble objectiu que pretenia el seu tècnic contra el Betis. La meta de Rubi era vèncer i no encaixar en l’anada dels quarts de la Copa. L’1-1 final deixa amb sensacions agredolces els blanc-i-blaus, que van estar la major part del partit per davant però van haver de conformar-se amb les taules. El gol de Sanabria quan faltaven 10 minuts per al final va evitar la victòria dels periquitos, que s’havien avançat gràcies a un gol de Borja Iglesias. El Panda va tenir a les seves botes el triomf, però va topar amb un inspirat Joel. L’eliminatòria es decidirà dimecres que ve a Sevilla.

Pretenia el conjunt periquito donar-se una alegria a la Copa després d’un camí decebedor a la Lliga amb vuit derrotes en els nou últims partits. L’1-0 hauria sigut un resultat notable per a la tornada. Les taules finals, sense ser un drama, suposen una davallada més en una afició que espera diumenge que ve el Reial Madrid. Després d’una clara derrota a Eibar i un empat insuficient a la Copa, és obligatori exhibir una bona imatge davant dels blancs abans de viatjar al Villamarín a la recerca d’una pujada necessària.

El minut dels porters

La derrota soferta a la Lliga el mes passat va servir de referència per a Rubi, que va plantejar el partit de forma intel·ligent davant d’un rival que sempre aposta per la possessió. També ho va fer aquest dijous a Cornellà, però l’equip periquito tenia les idees clares. El tècnic va encertar amb una medul·lar en la qual va ajuntar Marc RocaDarder Melendo, tres piloters que van combinar bé. En el duel del desembre (1-3), Víctor Sánchez va ser un dels elegits a la sala de màquines.

"És una pena el gol encaixat. Queda molta eliminatòria, segur que tindrem les nostres opcions a Sevilla" (Rubi)

Aviat es va veure que seria un duel de contrastos, amb més pilota per al Betis i més profunditat en el bàndol periquito. Borja Iglesias va malgastar el primer atac perillós del conjunt català al veure massa tard Piatti (m. 14). A continuació va arribar el minut dels portersJoel es va engrandir en un cop de cap de Baptistao Roberto es va lluir en un cop amb l’esquerra de Canales, el futbolista més talentós dels andalusos (m. 15).

El 'Panda' colpeja primer

Va continuar atacant l’Espanyol amb convicció i sense por, fidel a aquest discurs ofensiu de Rubi que tan bons dividends va donar al començament de curs. El Panda va acariciar el gol en un xut que va marxar fora (m. 18). La seva insistència va trobar el premi al culminar una excel·lent jugada blanc-i-blava iniciada per Melendo i prolongada perDarderiPiatti. El xut de l’argentí el va reblar l’ariet gallec (m. 27), sempre atent en l’àrea.

Amb clarividència i concentració l’Espanyol va contenir durant molts minuts un Betis embussat en els seus rondos. En aquest laberint de passades curtes i anodines, l’equip periquito va respondre bé i es va arribar al descans sense ensurts. La paciència, no obstant, és una de les grans virtuts del bloc de Setién, que també va optar per altres recursos a la recerca de l’empat.

Contraatac letal

Al gol ben anul·lat a Sanabria (m. 63) va seguir una gran parada amb el peu de Roberto en una rematada de Bartra (m. 75) en els pitjors moments periquitos. El punta paraguaià, que és molt a prop del Gènova, va firmar la taules finals en un contraatac letal (m. 80) que va deixar gelats els periquitos en una altra nit sense encant a Cornellà.

Només hi va haver 13.381 espectadors al temple blanc-i-blau i en molts moments es va sentir més l’afició bètica que la periquita. "És unapenael gol encaixat. Queda molta eliminatòria. Me’n vaig orgullós dels meus jugadors, segur que tindrem les nostres opcions a Sevilla", va reflexionar Rubi.

Espanyol, 1; Betis, 1

<strong>Espanyol:</strong><span style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: sans-serif, Arial, Verdana, &quot;Trebuchet MS&quot;; font-size: 13px;"> Roberto (8); Rosales (5), Lluís López (7), Hermoso (7), Dídac Vilà (5); Melendo (5), Marc Roca (6), Darder (7); Baptistao (6), Borja Iglesias (7), Piatti (5). Tècnic: Rubi (6). Canvis: Sergio García (5) per Baptistao (m. 66), Puado (s.q.) per Piatti (m. 77); Álex López (s.q.) per Melendo (83).</span>