EL PARTIT D'IPURUA

Un Espanyol lamentable es dessagna a Eibar

L'equip periquito cau en un pèssim partit i només suma 3 dels últims 27 punts

rpaniagua46650597 graf2514  eibar  gipuzkoa   21 01 2019   el centrocampista d190121220451

rpaniagua46650597 graf2514 eibar gipuzkoa 21 01 2019 el centrocampista d190121220451 / Javier Etxezarreta

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La il·lusionant segona tornada que preveia Rubi la vigília del duel a Eibar no va poder començar pitjor. Un Espanyol horrorós es va evaporar en la seva segona visita consecutiva al País Basc. Va caure de forma injusta davant la Reial Societat i es va emportar una merescuda rebolcada a Ipurua (3-0). No va merèixer res el quadro periquito, que només ha sumat tres dels últims 27 punts a la Lliga. Amb cinc derrotes consecutives fora de casa i una imatge lamentable com l’oferta davant els armers només es pot aspirar a eludir el descens.

L’exigent setmana del quadro periquito va començar amb un fiasco que no deixa bones sensacions per als atractius duels que s’acosten a Cornellà: dijous davant elBetis en els quarts de final de la Copa i diumenge contra el Madrid. Aquesta càrrega de partits va propiciar que el tècnic de Vilassar s’atrevís a fer unes rotacions molt arriscades. Va deixar fora de l’onzeDarder al centre del camp i al ‘pitxitxi’ Borja Iglesias. La lesió de David López, un altre dels homes més utilitzats, també va poder contribuir en aquesta qüestionable decisió de l’entrenador. El resultat final va ser evident. L’Espanyol va ser un desastre des del primer minut a l’últim.

Parades de Diego López

Rubi lamentava diumenge les pobres xifres del seu equip fora de casa. Tenia part de raó. L’Espanyol va merèixer més en anteriors duels com a visitants. Només va fracassar de forma similar a la d’aquest dilluns a Getafe. L’Eibar, un equip intens i directe que no estava en el seu millor moment, va atropellar un Espanyol que no va xutar ni una vegada a porta.

Baptistao va malgastar l’única ocasió d’un equip decebedor que s’acosta a la zona de descens

Diego López va evitar un càstig pitjor amb intervencions meritòries, mentre Baptistao va malgastar l’única ocasió ressenyable dels periquitos, que van vestir de groc (m. 17). Va resultar malastruc el color de la samarreta, que es va combinar amb una actuació depriment de tot l’equip.

Abans d’aquesta ocasió, el porter gallec ja es va engegantir amb una intervenció tremenda en una rematada de Kike García (m. 9). Va repetir davantSergi Enrich després d’un error colossal de Naldo (m. 22) però no va poder evitar el primer gol del punta de l’Eibar en una altra badada defensiva. Javi López, desencertat tota la nit, va quedar retratat en aquesta acció. No seria l’única.

Lesió de Naldo

Poc va canviar el guió a la segona meitat. L’Espanyol va continuar sense generar perill. Espès, sense idees i fràgil, el quadro periquito va ser una joguina trencada en mans de l’Eibar, que va ampliar el seu avantatge amb un tant de De Blasis en què els periquitos van protestar un possible fora de joc de Sergi Enrich (m. 51).

Notícies relacionades

El VAR va corroborar el gol. En ple calvari, Rubi va recórrer aBorja Iglesias a l’hora de joc. Poc calia fer i les desgràcies es van agreujar amb la lesió muscular de Naldo, una més a la parcel·la central de l’equip blanc-i-blau. Aquest contratemps va forçar la tornada de Mario Hermoso i el partit va continuar avançant sense cap esperança per a un Espanyol entregat.

El ridícul es va ampliar amb el gol de Charles (m. 83), que va servir per certificar la vuitena derrota en nou partits d’un Espanyol decebedor que s’acosta perillosament a la zona de descens. Dos mesos feia que no guanyava l’Eibar. Aquest dilluns es va donar un homenatge contra un rival que ha d’oblidar com més aviat millor l’últim esperpent. Betis i  Madrid marcaran el camí d’un equip que va a la deriva.

Temes:

Espanyol