VA SER SUPLENT

Ronaldo salva la Juve de la derrota a Atalanta (2-2)

El davanter va aparèixer en la segona meitat per firmar el gol de l'empat que manté l'equip d'Allegri sense perdre a la Sèrie A

marcosl46362638 juventus  cristiano ronaldo  third from left  scores his sid181226170722

marcosl46362638 juventus cristiano ronaldo third from left scores his sid181226170722 / Paolo Magni

3

Havia de descansar. I estava descansant. Però la Juventus estava en perill, perdent 2-1 al camp de l’Atalanta i amb un jugador menys per l’expulsió de Bentancur, que va veure la doble groga. Llavors, Massimiliano Allegri, el tècnic de la Vecchia Signora, va ordenar a Cristiano Ronaldo que es traiés el xandall de suplent.

Semblava que no acabaria recorrent a la seva gran estrella, perquè el partit havia començat de meravella per al líder de la Sèrie A amb el gol en pròpia porteria deBerat Djimsiti. Però després tot es va torçar tant que l’estrella portuguesa va haver de comparèixer al camp. No va tardar ni 15 minuts a complir amb la seva missió amb una Juve que tenia 10 jugadors.

Líder invicte

Un córner llançat per Pjanic desviat oportunament per Chiellini es va transformar en un tresor per a Cristiano Ronaldo, que va gairebé a plaer va donar un cop de cap a la pilota dins de l’àrea de l’Atalanta i va marcar el gol de l’empat. El gol que permet a la Juve continuar invicta en la Lliga italiana després d’haver completat una primera volta de campionat pràcticament perfecta: 50 punts de 54 de possibles, 16 victòries i només dos empats.

El de Bèrgam gràcies a l’oportunisme de l’exjugador del Madrid. “Quan ens vam quedar amb 10 vam estar molt bé no sortint del partit”, va explicar Allegri, orgullós de la resposta del seu equip, tot i que es va veure obligat a modificar el seu pla inicial.

El pla era guanyar, o intentar guanyar, sense Cristiano, a qui volia donar la tarda lliure perquè arribi "fresc" als mesos decisius de febrer i març. Però els dos gols de l’Atalanta van obligar a canviar d’idea el tècnic de la Juventus, dolgut, a més, com estava per algunes queixes arbitrals que s’han sentit en les últimes setmanes.

“Banti ha arbitrat bé, però no és elegant fer certes declaracions en les trobades amb els àrbitres abans dels partits”, es va queixar després Allegri. “M’he enfadat una mica i no m’agrada, però hem de ser nosaltres els que eduquem els aficionats... Si es vol millorar a Itàlia, fa falta més educació”, va reclamar el tècnic de la Juve.

12 gols en l’‘scudetto’

Cristiano va entrar i va marcar per a tranquil·litat de la Juventus, cosa que confirma, alhora, l’extrema dependència que té d’ell. “Millor parlar del partit, no estic de gaire bon humor i m’estan passant moltes coses pel cap...", va arribar a dir Allegri, que viu ara molt més còmode amb el portuguès al seu equip.

Després d’un gris inici a Itàlia, amb tres gols en les primeres set jornades, Ronaldo s’ha enlairat: en porta nou en les últimes 11

Ja passava al Madrid i ara també es repeteix a Itàlia. Amb el seu decisiu gol a l’Atalanta, que li permet mantenir-se al marge de qualsevol derrota, en suma ja 12 en les 18 jornades de Lliga que ha disputat. I això que li va costar arrencar en els seus dos primers mesos en la Sèrie A amb tres gols en set jornades.

Ara, no obstant, una vegada ha encaixat ja definitivament en els mecanismes de la Juventus,Cristiano s’acosta a la seva tradicional eficàcia: Nou gols en les últimes 11 jornades, gairebé a gol per partit. Però Cristiano, amb 12, no és el Pitxitxi de la Lliga italiana, un honor que sí que té Piatek, el davanter polonès del Gènova, que en suma 13.

Els resultats de la jornada 18 de la Sèrie A

Frosinone-Milan (0-0); Atalanta-Juventus (2-2); Bolonia-Lazio (0-2); Cagliari-Gènova (1-0), Fiorentina-Parma (0-1), Sampdoria-Chievo (2-0); Roma-Sassuolo (3-1); Spal-Udinese (0-0); Torino-Empoli (3-0).