ELS VUITENS DE FINAL DE LA LLIGA DE CAMPIONS

Barça i Madrid somriuen en el sorteig de la Champions

L'equip blaugrana s'enfrontarà amb el Lió i els blancs es creuaran amb l'Ajax en uns vuitens amb Cristiano Ronaldo com a rival de l'Atlètic

champions3

champions3

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El camí cap a la final del Wanda Metropolitano de l’1 de juny ha començat a dibuixar-se aquest dilluns en el sorteig celebrat a Nyon. El Barça i el Madrid poden estar satisfets amb els seus encreuaments davant de l’Olympique de Lió il’Ajax, respectivament. Han aconseguit evitar el Liverpool, el gran ogre que li ha acabat corresponent al Bayern de Munic. Aquest ha sigut l’últim aparellament d’un sorteig que s’ha obert amb el Schalke-Manchester City, un caramel per a Pep Guardiola, i ha continuat amb un altre duel estel·lar: l’Atlètic de Madrid-Juventus. El Cholo Simeone se les veurà amb Cristiano Ronaldo. Només en quedarà un.

Aquest pols entre els blanc-i-vermells i el campió d’Itàlia assegura emocions en uns vuitens que es completen amb el Manchester United-PSG, Tottenham-Dortmund i Roma-Porto, potser el duel amb menys glamur.

De Jong i De Light, davant del campió

Al Barça li espera un Lió que va posar en un compromís el City en la fase de grups, amb bons jugadors com el migcampista Ndombele, l’extrem Memphis Depay i el mitjapunta Fekir, sancionat en l’anada. El Madrid, també primer de grup, posarà a prova el conjunt holandès de De Light i De Jong, dues promeses que han sigut relacionades amb el Barça en les últimes setmanes.

"El Lió era una possibilitat, si és aquí és per mèrits propis. Pensar a hores d’ara que hi ha equips fàcils és un error. Qualsevol et pot guanyar, ja tenim experiència. Si no estàs encertat te’n pots anar fora", ha afirmat Guillermo Amor, el director de Relacions Institucionals del club blaugrana.

La referència del City

Amb la seva habitual prudència, l’exjugador blaugrana ha demanat el màxim respecte per al seu adversari, que va ser capaç de vèncer el campió de la Premier al seu estadi. "El Lió és un gran rival, els equips francesos juguen amb desimboltura i alegria. El City ho va passar malament amb ells, aquests partits ens poden servir molt per saber el que ens trobarem".

La desfeta amb la Roma encara segueix en la memòria de molts culers. Ningú vol despistar-se. "Mai hem pensat que la Roma fos fàcil o assequible. Ara també respectem el Lió. Nosaltres volem guanyar-ho tot, ens fa molta il·lusió aquesta Champions i anirem a totes", ha afegit Amor, que ha destacatl’excel·lent nivell de Messi. "Sempre intenta superar-se ajudant l’equip. No és egoista. Està bé ara, però també ho estava abans".

El somriure de Butragueño

A la casa blanca també s’ha valorat amb cautela el pols amb l’Ajax, amb Emilio Butragueño al capdavant d’aquest discurs. El seu somriure, no obstant, el delatava. "Mai se sap quin és el rival més fàcil. A la Champions sempre hi ha dificultats. L’Ajax està jugant molt bé, especialment a casa, amb una bona barreja de joves i veterans. Són dos clubs llegendaris, seran dues nits de futbol extraordinàries. L’eliminatòria serà de gran dificultat per a nosaltres", ha comentat l’exjugador, que confia a recuperar la millor versió del Madrid.

"Els títols te’ls jugues a partir del febrer. Allà és quan hem de donar el nostre màxim nivell. És veritat que no hem fet partits bons, però seguim amb opcions en tots els tornejos. La Lliga de Campions és la nostra competició, som l’actual campió", ha avista ‘el 'Buitre'.

Cristiano, contra l’Atlètic

El portaveu blanc s’ha referit amb afecte a Cristiano Ronaldo, que espera l’Atlètic a vuitens. El conjunt matalasser va tirar per la borda el lideratge del grup en l’última jornada amb un trist empat a Bruges i ara haurà d’enfrontar-se contra un adversari que figura com a tercer candidat al títol a totes les cases d’apostes, per darrere del City i el Barça.

L’exblaugrana Luis García mostra la papereta del Barça, aquest dilluns en el sorteig celebrat en Nyon / EFE

El blocd’Allegri  posarà les coses molt complicades a l’amfitrió de la final. Bonucci, Chiellini, Pjanic, Matuidi, Dybala i Mandzukic garanteixen experiència i talent en un bloc que mana amb autoritat en el ‘calcio’. No ha perdut ni un sol partit a la seva Lliga.El United  i el Young Boys, amb una Juve ja relaxada, sí que van ser capaços de tombar la 'vecchia signora'.

La novetat del VAR

Notícies relacionades

L’anada dels vuitens es disputarà al febrer i la tornada, al març. Queden dos mesos per a una ronda que tindrà la incorporació del VAR com a gran novetat. En principi, la tecnologia no s’havia d'estrenar fins a la pròxima temporada, però alguns errors clamorosos han propiciat que la UEFA reaccioni abans.

El triple duel angloalemany destaca en uns vuitens dels quals sortiran els vuit candidats a un títol que ha conquistat el Madrid els tres últims anys. Tot i que l’equip blanc està fent una temporada molt discreta, l’Ajax no sembla un rival amb prou calat per donar la sorpresa. També pot estar content Iker Casillas. El seu Porto, que va firmar una primera fase brillant, s’enfrontarà amb la Roma, un dels rivals més desitjats per tots els primers.