LA PITJOR DERROTA A EUROPA

El Bernabéu assisteix a la pitjor derrota del Madrid a Europa

"He intentat donar-li el braçalet a Isco, però ell va dir que l'hi havia de donar a Carvajal... ¿Per què? No ho sé...", revela Marcelo

marcosl46237871 graf6081  madrid  12 12 2018   el entrenador del real madrid181212223134

marcosl46237871 graf6081 madrid 12 12 2018 el entrenador del real madrid181212223134 / JP Gandul

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García

El campió d’Europa va tancar la fase de grups amb una derrota vergonyosa, que va enervar el madridisme. El va indignar de tal manera, que un partit que no tenia cap valor –l’equip de Solaria ja estava classificat com a primer– es va convertir en una tempesta de males notícies.

El CSKA de Moscou va assaltar el Bernabeú amb un escandalós 0-3, que no li ha servit de res perquè ni s’ha classificat per a l’Europa League. Però sempre tindrà l’honor d’haver firmat la pitjor derrota del Madrid al seu estadi. Una vergonya. O així ho va entendre el públic blanc, que es va enredar en una llarga bronca amb Isco, transformat ja en un problema de difícil solució.

"No podem donar aquesta imatge" (Marcelo)

 "A mi m’han xiulat també, l’afició té tot el dret de fer-ho. No podem donar aquesta imatge", va explicar Marcelo, que va ser la veu més autocrítica que es va sentir a la plantilla madridista. Havia exercit de capità fins que va ser substituït per Carvajal. "He intentat donar-li el braçalet a Isco, però ell va dir que l’hi havia de donar a Carvajal", va comentar el jugador brasiler, que revelava així els problemes de convivència que es viuen ara al vestidor del Bernabéu. "¿El per què...? No ho sé...", va confessar Marcelo.

 Keylor no juga res a Europa

No només és la pitjor derrota europea a casa, sinó que també s’ha frustrat una ratxa de 44 partits consecutius marcant al seu estadi. Però va arribar el CSKA i li va fer tres gols a Courtois, mentre Keylor Navas, el porter de les tres Champions, no sortia ni de la banqueta. "Té tots els meus respectes. Keylor és un bon home, un bon company, però això és futbol", va comentar Solari amb fredor sobre el meta costa-riqueny.

"Intento prendre les decisions correctes, segur que m’equivocaré molt", va afegir després el tècnic blanc, mentre Keylor ja sap que no juga ni els partits intranscendents a Europa. Tot i que d’intranscendent no en va tenir res, perquè la derrota va deixar moltes ferides obertes, sobretot la d’ Isco.

Encarat amb la grada

"És dur, xiular un jugador ens debilita", va admetre Butragueño, desconcertat per aquesta inesperada caiguda del campió d’Europa. "No agraden aquests xiulets, però hem d’assumir que no vam estar bé...", va recalcar Solari, que va dir no haver vist l’escena en la qual Isco primer protesta al jutge de porteria abans d’encarar-se amb la grada del Bernabéu.

"És una derrota dura, xiular un jugador ens debilita" (Butragueño sobre la bronca del públic amb Isco)

"Aquesta part no l’he vist. És frustrant perdre a casa i no és el que esperàvem", va assegurar el tècnic madridista, que va admetre, això sí, "la falta de contundència del Madrid en les dues àrees".  Després, va ser una mica més precís.  "A mi la segona part no em va agradar. Assumeixo els riscos de l’alineació, i això és la meva responsabilitat. Esperàvem un altre resultat i em considero responsable", va afegir Solari, atribuint-ho tot a la falta d’eficàcia.

Lesió de Bale

Cada notícia que emetia el Madrid durant el partit era negativa. Hi va haver un moment en què el Bernabéu va contenir la respiració quan va veure Bale amb dolor en el turmell dret, tot i que va acabar el partit ja que Marcelo, que també tenia problemes físics, va haver de sortir del terreny de joc. I les mesures d’urgència adoptades per Solari no van servir per tapar una ensopegada acalorada per al Madrid.

Notícies relacionades

L’equip blanc ha perdut un terç dels 24 partits que porta aquesta temporada. Són ja vuit derrotes i quatre després d’haver encaixat golejades doloroses. Dos figuren en la llista del destituït Lopetegui (el 3-0 del Sevilla i el 5-1 del Barça) i les altres dues ja pertanyen a Solari: el 3-0 de l’Eibar i el 0-3 del CSKA.

Fins ara, aquestes caigudes tenien alguna cosa en comú. Les tres anteriors havien passat fora del Bernabéu. Ahir, en canvi, el madridisme ho va patir a casa seva.