POLÈMICA AL BRASIL

Pelé: "Maradona va ser molt millor que Messi"

El llegendari futbolista brasiler, de 78 anys, critica el comportament de Neymar en una entrevista publicada en un diari de São Paulo

aguasch34208082 former argentinian football international diego ma160609194305 / PATRICK KOVARIK

aguasch34208082 former argentinian football international diego ma160609194305
Pelé i Neymar, en una foto d’arxiu.

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Edson Arantes do Nascimento, 'Pelé', ha aprofitat les hores prèvies a la gran final de la Copa Libertadores al Santiago Bernabéu per sortir en defensa de Diego Armando Maradona, a qui ha considerat millor futbolista que Leo Messi, en una entrevista al diari 'Folha’ de São Paulo, en què també ha criticatNeymar, l’exestrella blaugrana del PSG.

 "Per mi, Maradona és un dels millors jugadors que hi ha hagut. Si vostè em pregunta, ¿va ser millor que Messi? Va ser molt millor. També hi ha BeckenbauerCruyff. Jugadors excel·lents, també", va destacar Pelé en la comparació entre les dues estrelles argentines. 

El do que dona Déu

De les crítiques de Pelé no s’ha deslliurat el seu compatriota Neymar. "És difícil defensarNeymar per totes les coses que ell fa més enllà del futbol. Jo vaig conversar amb ell, li vaig dir el futbol que té. Va tenir mala sort perquè la selecció no va guanyar el Mundial i ell va quedar marcat. En el futbol Déu et va donar el do, però, de vegades, el comportament que tens et complica les coses".

Notícies relacionades

'O Rei', no obstant, ha considerat que Neymar és "més jugador" que el francès Kylian Mbappé, el seu company al PSG. "Crec que Neymar és més jugador que ell, però a Europa tothom parla més de Mbappé", ha insistit.

La salut, als 78 anys

L’exjugador brasiler, de 78 anys, també va parlar del seu estat de salut i va afirmar que està al "100 %" després de tres operacions realitzades els últims anys. "No sento dolor, però sento debilitat. Tenia unes cames boniques i mira com estan ara", va dir irònicament Pelé, guanyador del Mundial de Suècia el 1958, del de Xile el 1962 i del de Mèxic el 1970.