SERÀ EL 2 DE DESEMBRE

Espanya serà cap de sèrie en el sorteig de l'Eurocopa 2020

Els mals resultats condemnen Alemanya al bombo 2 i, per tant, podria ser rival de la selecció de Luis Enrique

aguasch45952606 spain s coach luis enrique gestures during the international181119191554

aguasch45952606 spain s coach luis enrique gestures during the international181119191554 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts

La selecció de Luis Enrique serà cap de sèrie en el sorteig de l’Eurocopa, anomenada ara Euro 2020, que se celebrarà diumenge, 2 de desembre, a Dublín. La principal dificultat amb què es pot trobar Espanya és un encreuament amb Alemanya, selecció que pels mals resultats ha sigut condemnada al bombo 2. Tampoc, per qüestions polítiques, es pot enfrontar a Gibraltar inclosa al bombo número 5.

La classificació per a la fase final del torneig es decidirà en 10 grups. Els caps de sèrie han sigut escollits segons la classificació europea (Bèlgica, França, Espanya, Itàlia, Croàcia i Polònia) i les quatre seleccions classificades per a la 'final four' de la Lliga de les Nacions (Suïssa, Portugal, Holanda i Anglaterra). 

55 equips

Els 55 equips es dividiran en aquests10 grups, cinc dels quals tindran cinc seleccions i els alltres cinc en tindran sis. La classificació directa està assegurada per als dos primers de cada grup. Quatre equips més podran accedir a la fase decisiva en una repesca que es farà el març del 2020. L’Euro 2020 es disputarà del 12 de juny al 12 de juliol del 2020 i marcarà el 60è aniversari de l’Eurocopa. S’organitzarà en 12 ciutats en 12 països diferents. Una serà Bilbao i les altres 10 seran Amsterdam, Bakú, Bucarest, Budapest, Copenhaguen, Dublín, Glasgow, Munic, Roma i Sant Petersburg. Les semifinals i el partit de la final es disputaran a l’estadi Wembley de Londres (la 12a ciutat escollida).

Aquests són els bombos del sorteig del 2 de desembre:

Cap de sèrie de la Lliga de les Nacions: Suïssa, Portugal, Holanda i Anglaterra.

Bombo 1: Bèlgica, França, Espanya, Itàlia, Croàcia i Polònia.

Bombo 2: Alemanya, Islàndia, Bòsnia i Hercegovina, Ucraïna, Dinamarca, Suècia, Rússia, Àustria, Gal·les i República Txeca.

Bombo 3: Eslovàquia, Turquia, Irlanda, Irlanda del Nord, Escòcia, Noruega, Sèrbia, Finlàndia, Bulgària i Israel.

Bombo 4: Hongria, Romania, Grècia, Albània, Montenegro, Xipre, Estònia, Eslovènia, Lituània i Geòrgia.

Notícies relacionades

Bombo 5: Macedònia, Kosovo, Bielorússia, Luxemburg, Armènia, Azerbaidjan, Kazakhstan, Moldàvia, Gibraltar i Illes Fèroe.

Bombo 6: Letònia, Liechtenstein, Andorra, Malta i San Marino.

Temes:

Eurocopa 2021